BRYSSEL DEL 2

Jag vill inte åka hem! Bryssel är verkligen en storstad av det lite mysigare slaget, och gruppens stämning här är oslagbar. Jag älskar det.

Jag har massor att berätta, massor av bilder att visa och massor av minnen från resan. Det finns dock ingen möjlighet att skriva ner allting här på bloggen, det är inte kul varken för mig eller för mina få läsare. Däremot kan jag berätta att frukosten här blir svår att leva utan, även om man inte lever särskilt länge på den. Vi äter vid halv 8 varje morgon på ett litet café (väldigt typiskt franskt) nedanför hotellet. Vi får varsin croissant eller pain au chocolat (som såklart är det godaste; vem vill inte ha chokladfyllt bröd till frukost?!), ett glas juice och en liten kaffe. Man blir kissnödig ganska snabbt efter en sådan frukost, och framförallt hungrig.

Belgiarna är ett välklätt folk, må jag säga. Hoho. Dessa EU-hjärntvättade människor som inte vet bättre. På tal om EU så var Carl Schlyter motsatsen till besvikelse (jag hittar inte det rätta ordet) igår. Jag kanske är duktig och lägger min röst på honom den 7:e juni. Den som lever få se.

Till sist så bjuder jag på lite bilder. Om vi inte hörs innan så hoppas jag att ni får en riktigt härlig Valborg!














EN BRA SIDA AV BRYSSEL

Yes. Då var man på plats i Bryssel! Staden är väldigt fin faktiskt - inte alls så tråkig som vissa personer har sagt. Det är massor av gröna områden i staden, luften känns betydligt renare än den parisiska och folk ser i allmänhet ganska bra ut.

Igår var det en lång resdag, men den gick faktiskt väldigt fort. Flyget var inga större problem för mig den här gången, och det känns positivt inför hemresan. Sedan fick jag, Ulf och Dalarn den ärofyllda uppgiften att transportera oss till Bryssel från Eindhoven. Det började lite knackigt, men när vi väl hade fått mat i magen blev allt betydligt enklare.

Jag sov verkligen ingenting i natt, men jag har inte varit speciellt trött. Frukosten bestod av kaffe, croissant och juice. Gott, men inte speciellt mättande. Sedan hade vi en liten rundvandring i stan, innan Love & Habbe övergav oss. Vissa av oss köpte baguetter och vatten till lunch, vilket vi avnjöt i den lite småkyliga luften vid en av stans fontäner. Ja just det, vi såg även den där pissande pojken. Han hade på sig en trevlig skjorta och en peruk. Bilder på honom kanske dyker upp senare.

Första studiebesöket på EU har klarats av. Det var jag, Feffelicia, Ådet och Henkelito som ansvarade för liberalerna. Det var lite strul först, men vi ordnade upp det. Mina fötter gör lite ont, de här svarta "ballerinaskorna" har nog gjort sitt. Men mamma, jag har inte ont i några tår! ;D

Jag har en förälskelse också. Hans msn ligger på mitt hotellrum och väntar på mig.

BRYSSEL BABY



Nu drar jag till Bryssel med Feffe, Åsa, John, Dalarn, Henke, Ulf, Love & Habbe. Au revoir! :D

PACKNING PÅ GÅNG








HEMMAKVÄLL



Jag var och växlade in mina pengar till euro idag. Et voìla! Efteråt var mami & jag och lunchade på Kina. Deras buffé är god. Nu har hon och pappa åkt till stugan, men jag ville inte följa med. Jag behöver packa inför söndag, plugga och bara vara ensam. Det skulle ha varit maskerad ikväll, men den blev inställd. Istället skulle det vara grillning ute vid Lysingsbadet, men det verkade inte som att så många skulle gå, och i alla fall inte mina kompisar, så då struntade jag också i det. Annars hade Feffelicia, Ådet, Uffsan, Dalarn och jag ett riktigt bra tema på gång till maskeraden; Village People! Jag skulle varit cowboyen. :]

Love och jag hann med lite franska på förmiddagen. Det började sämst, men när jag fick välja ämne att prata om gick det mycket bättre. Till och med riktigt bra ibland.

TRE NYANSER AV FRANSKT






EN TORSDAG PÅ JORDEN



Städning av mitt rum blev det idag. Det känns skönt att det är gjort, fast garderoben är inte så mysig. Alla kläder ligger typ intryckta på varandra. :/ Det får bli ett annat projekt.

Nu ska jag plugga, plugga och åter plugga. Mitt projektarbete ska vara klart 15:e maj, så det är lite krisigt med tanke på att jag åker iväg nästan en vecka till Bryssel.

Det var sånglektion idag också. Det gick okej, men det märks att vi har haft ett litet uppehåll nu. Dagens nya låt blev i alla fall den jättefina Tears in heaven. Sedan blev det lunch med tjejerna, fast alla var nog lite halvdäckade av olika anledningar. Hih.

RUSSIN, JE T'AIME



Jag har nog snart förätit mig på russin. Ännu en burk från SUN*MAID är slut.

Jag har varit så gott som stendöd idag. Jag kände det på franskan att allting blev så jobbigt plötsligt, och jag orkade ingenting. När jag cyklade hem orkade jag knappt se mig för när jag skulle över gatorna, så det är en himla tur att allt gick bra tillsist. Hemma värmde jag en kopp te och tog lite mellanmål medan jag slappade framför en fransk film; Angela. Den är så bra! En svartvit nutidsfilm som gör intryck. Åhh.

På kvällen när jag och mami var ute och gick en långsam promenad grät jag lite för att jag var så slut, men vi pratade och nu känns det bättre. Fast jag är trött och ska gå och lägga mig så fort Lie to me har slutat på tv:n. Det programmet är bra!

Besöket hos frissan blev bra också. Hon klippte bort mina slitna partier och fixade min snedlugg, samtidigt som jag har kvar längden på håret. Jag är nöjd. :]

LILLÖRDAG I VIKEN



Nu ska jag till frissan och klippa till håret lite granna. Sedan blir det lunch, franska och eventuellt en oförberedd muntlig filosofiredovisning för Habbe. Men vi får se. Den är som sagt ganska rejält oförberedd.

Väskan på bilden fick jag av Icka igår. Den har hon gjort och den är superfin!

♥ ICKA ÄR MIN FLICKA



Idag har jag inte hunnit blogga någonting, bortsett från mitt lilla lyckoklipp på Youtube. Det beror på att min dag har spenderats tillsammans med Icka. Hon följde med mig hem efter skolan och vi åt pannkakor, virkade (försökte i alla fall), pratade, skrattade, åt lite till och hade det allmänt mysigt. På kvällen var vi iväg på Viscaféet. Icka blev lite frälst tror jag. :] Det var jättebra ikväll också. Alla är så himla duktiga! Vi träffade Johanna, Love, Agge och JohnJohn där också, så skolan var väl representerad. Efteråt gick vi hem till mig igen och pratade massor över varsin kvällsmacka. Nu har hon åkt hem med sin buss, och jag ska gå och duscha innan det är sovdags. Dagen har varit riktigt härlig!

Dessutom fick jag fotvård av mamma idag. Det kändes bra, även ifall hon tycker att jag är den larvigaste som finns när jag vrider mig vid blotta åsynen av en slip. Men det hör väl till, antar jag. :]


LITE VARDAGSLYCKA


HEJ, OINTRESSANTA MÅNDAG!

Det har varit en ganska vanlig dag idag med en hel del ljusglimtar, men också många totalt ointressanta stunder. Framförallt var det kul att träffa alla mysmänniskor igen efter lovet.

Jag har äntligen mitt sommarjobb klart. Det blev ju ingenting med Gränsö, så jag kommer sälja jordgubbar i år igen. Jag pratade med Anders förut ikväll och han blev glad att jag ville komma tillbaka. Jag ska göra schemat och får bestämma helt själv. Som Anders uttryckte det; "du lindar mig verkligen kring lillfingret nu". Han är bra han. :]

På lördag vankas det lite studentmaskerad! Det blir hyfsat najs. Jag antar att jag och mina kompanjoner (Feffelicia, Ådet, Uffsan & Dalmas) står fast vid våran utklädnad? Fast det är så klart hemligt fram till lördag.

VECKAN SOM KOMMER

Det känns ganska skönt att lovet är över nu. Det ska bli kul att träffa alla imorgon, men lektionerna suger lite; ma C och engelska C. I alla fall så tror jag att den här veckan kommer att bli himla skoj!

Måndag: Filmvisning på engelskalektionen (The Shining, tror jag det var vi skulle se, och jag har inte sett den).

Tisdag: Viscafé med ett par trevliga människor, hoppas jag? Dessutom ska jag få fotvård. Det ska bli skönt.

Onsdag: Frissan på förmiddagen, det ska bli jätteskönt att få lite ordning på håret igen. Sedan är det franska, jippiehooo! En filosofiskt muntlig redovisning för Habbe kommer också hinnas med idag, men det är väl inte lika kul.

Torsdag: Sånglektion igen efter två veckors uppehåll. Jag längtar! Lite extrafranska hoppas jag på också?

Fredag: ?

Lördag: Packa resväskan och förbereda det sista inför Brysselresan.

Söndag: BRYSSEL med valda delar av klassen!

BÅTEN



Pappa kom hem med våran båt idag efter två dygn på havet. Båten var fin och mycket större än segelbåten. Dessutom har den en härlig badbrygga! Den heter just nu "Båten", fast vi ska nog ta ner namnskyltarna och döpa den till Annheli istället. Mamma & pappa tycker det passar bra, för då får mina syskon och jag varsinn del i namnet; Anna, Henrik och Lisa. :]

I ♥ VÅR


FYNDIGT



Jag hittade allt som jag hade planerat att inhandla. Det känns bra att ha fått det gjort. Hoppas att det är bra grejer bara. Mormor har åkt hem nu, så mami och jag gick in till McDonald's och köpte med oss varsin hamburgare. Sedan satte vi oss på en bänk vid bryggan i solens sista strålar. Det var gott, men aningen kallt. Nu är det Robinson som gäller för min del.

TUPP TUPPARE TUPPAST




BESÖK



Snart kommer mormor på besök. Vi ska promenera in till stan en sväng, och då måste jag inhandla en flytande foundation, återfuktande ansiktskräm och rengöringsmjölk. Jag känner mig sjuklig idag med ont i halsen och huvudet, men det går nog över när jag kommer ut, hoppas jag.

På bilden har jag jeans från H&M, linne från BikBok, skärp (mammas gamla), sjal från Paris.


NON ÖVERLEVNADSDAG







Det var tänkt att jag skulle ha en överlevnadsdag idag, men jag pallade inte riktigt med det. Mamma & pappa åkte upp till Västerås tidigt i morse, för pappa ska hämta hem våran nya båt. Mamma behövdes för att köra hem kärran med grejer, medan pappa åker båten hem.

Jag började i alla fall med att raka benen, duscha riktigt länge, plocka ögonbrynen och sådär. Men när jag inte hittade nagelklipparen tröttnade jag och gick ut på balkongen med min baguette och åt den. Den var i alla fall god. Och frukosten var inte så tokig heller; risifrutti med ett glas juice. Sedan blev det att läsa min bok + SOLO, innan jag blev för varm och gick in och tittade på Moulin Rouge istället. Jag hade planerat att fila fötterna, måla naglarna, smörja in fötter & händer och göra ansiktsmask, men orkade inte. Jag tror jag ska försöka göra det här nästa lördag istället, innan vi åker till Bryssel. Kan ju vara trevligt att känna sig lite fräsch då.

Vi fick hem våran nya soffa igår också. Den blev fin!

TESTING



Brunett? Njae, jag har insett att jag inte ska färga håret mörkbrunt. Men kul att testa på det. Bilden är från augusti förra året när mami och jag hade en mysdag i stallet. Vi ska nog ha det snart igen. :]


HALLON FRÅN VOSGIENNE



Idag kom äntligen min franska karamellburk på posten. Den var fin, men mycket mindre än vad jag hade väntat mig. Les Framboises de la Vosgienne à l'extrait naturel du fruit. Sött.

Jag har även hittat en sida där man kan få fler bloggläsare. Vi får se om det funkar. Klicka in och prova vettja!

NOSTALGI



"Café finns det i London och i Motala fast i London dricker man te och i Motala kaffe."
Haha, gölli.



"Jag har nog börjat tappa hästintresset lite. Killarna kommer fram mer och mer. Så fort jag ser en kille så tycker jag att han är snygg eller söt."
Tyckte jag verkligen att ALLA killar såg så bra ut?



"Hästarna springer i hagen. En har ont i magen. En travar och en galopperar. Det är varmt ute."
Djupa dikter är inte riktigt min grej. :]

Jag gick igenom min låda med massor av grejer som jag har gjort när jag var liten. Det är så mysigt. Tänk att man har varit så gullig en gång i tiden? Hih.

FRISSERI

Nu har jag bokat en frisörtid till mig. Mitt hår är i akut behov av uppfräschning, så på onsdag, innan skolan, smäller det.

♥ GODISRÅTTA ♥




Nu har jag ätit godis onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag, tisdag. Hihi, gott! Fast så fort lovet är slut och allting blir som vanligt ska jag bli nyttig igen. Försöka i alla fall.

PARIS, JE T'AIME



I tankarna är jag redan på plats i Paris. Jag tänker inte på mycket annat än hur hösten kommer att se ut. Jag har inget direkt val än att faktiskt bege mig utomlands med tanke på att jag inte är redo att börja plugga, och så finns det inga jobb här hemma att få. Dessutom vill jag ju till Frankrike och lära mig franska flytande. Jag vill äta sniglar och vara snyggt klädd på gatorna i Montmartre. Jag och mina baskrar hör dessutom hemma i Quartier Latin. :]

NY BOK


BOKKÄRLEK



Jag ger den här boken 4/5 franska baguetter. Alltså, det var den första boken på länge som jag verkligen sträckläste. Den var mysig, och får kanske till och med 5/5 baguetter.

FRANSK T-SHIRT



Jag vill ha någon av dessa tröjor.
Jag funderar på att beställa också, fast jag vet inte vilken.
La Redoute är faktiskt ganska kul ibland.

TILL STUGAN



Igår åts det mängder av godis, så imorse passade jag och mami på att springa en runda tillsammans. Det var skönt. Nu ska vi äta mat och sedan åker vi till stugan och sover över natt där. Hoppas bara att dimman lättar så att man får lite sol på sig. Det blir att grilla ikväll också, det är najs.

I FARMORS LÅDA





Jag fick fyra baskrar av farmor som hon inte använder längre. Jag blev glad och fin. :] Dessutom fick jag en annan mössa också. Den var fin och oanvänd.


PÅSK PÅSK PÅSK



Min påskafton spenderades hos farmor och farfar i Norrköping tillsammans med familjen. Andreas kom dit också från Linköping. Vi åt massor av mat, godis och tårta. Mysigt och gott! :] Vi fick påskägg av mami & papi innan frukost också - precis som det ska vara!

@ STUGAN



Dagen har spenderats ute i solskenet på landet. Jättehärligt! Nu är jag helt slut efter en heldag i solen, och kvällen kommer därför bara att innehålla filmmys med storasyskonen.

PAJMIDDAG



Pajmiddag ikväll. Mysigt mysigt.
Och gott!

@ MORMOR




Dagen har spenderats hos mormor. Vi har myst framför brasan, ätit gott och pratat, pratat, pratat. Hon var snäll och trodde att jag skulle kunna ha hennes gamla klänningar från förr, men det var inte riktigt min stil. Istället bjöd hon på påskgodis.

♥ SYSKONKÄRLEK



Idag kommer mina syskon hem. Det blir mysigt!

BADKAR, GODIS OCH CHICKLIT



Det har varit en bra dag med bra händelser. Mestadels i alla fall. Min randiga Gina-tröja är fin. :] Dessutom har jag badat badkar och tjuvstartat ätandet av påskgodis. Puss.

♥ HÅRBOLL1


POLIS POLIS POTATISGRIS



Jag ska ta bilen upp till polisen nu för att hämta mitt nya pass. Usch, jag var sjuk när passfotot togs. Det innebär ungefär smutsigt hår i hästsvans, mjukiströja, osminkad och trött. Jag fasar för att se kortet, men jag måste ha med det till Habbe senast imorgon, annars blir det inget Bryssel.

Jag kommer i alla fall inte visa mitt pass för NÅGON!


DESIGN





Äntligen! Jag har suttit med bloggen hela eftermiddagen känns det som, bara för att få den lite mer personlig, och förhoppningsvis lite snyggare. Jag är ganska nöjd med resultatet, men det kommer nog att ändra sig många gånger. Nu orkar jag dock inte mer för idag. Jenny var i alla fall snäll och lärde mig lite om alla omöjliga html-koder. Et voìla! :]

Det har varit en bra dag idag, vad jag minns. Den har varit lite konstig, men ändå rolig. Jag fick mina kläder från Gina på posten när jag kom hem. De var finfina, speciellt den långärmade tröjan. T-shirten hade kunnat vara en storlek mindre, men den ska nog funka bra ändå.

Nu är det PLUGG som gäller, sedan promenad med mami.

CHÉRIE



Vintage! :] En gammal fransk karamellask för 5 kronor på Tradera. Jag kunde inte låta bli.

en inte så tokig måndag



Måndagar är inte mina favoritdagar, men denna blev ganska fin ändå. Matteprov som jag fick VG på - otroligt! :] Jag tycker C-kursen är svår, så jag är verkligen nöjd. Mysig lunch som vanligt, och sedan en muntlig engelskaredovisning som gick helt okej. Dessutom har jag lyckats följa mitt pluggschema, så idag har jag fått mycket gjort; filosofi, samhäll, projektarbete och 37 nya franskaglosor. Det går bra nu. :]

puss på gina


Beställda idag från Gina Tricot :]
Finfint ju!

PICKNICK





Äntligen var det dags för Erikas och min vårpicknick i Stadsparken. Solen sken, vi köpte baguetter och satt på hennes mjukisfilt i gräset. Det var härligt. De flesta ämnen diskuterades; både glada och tråkiga grejer. Efter tre timmar promenerade vi hem till mig och glassade på balkongen ett tag. Mysdag!

NEW DARLINGS



Titta vad man kan fynda för 100 kronor på Skokällarn. Me likie. :]

Påskpynt !






:]

Nu är jag lite lagom stolt över mig själv. Jag har äntligen blivit klar med engelskan och har nu mailat in den till Tracey för att få kommentarer. Dessutom har jag lagt upp ett pluggschema som börjar imorgon. Då blir det franska, projektarbete och samhäll. Plötsligt känner jag mig konstigt nog motiverad. Det kanske kan bli bra det här?

Veckans höjdpunkt.

Mina veckor ser ut på följande sätt:

Måndag - dålig
Tisdag - bättre
Onsdag - bra
Torsdag - BÄST
Fredag - bra
Lördag - sämre
Söndag - sämst

Idag var det alltså veckans bästa dag. Den spenderades med en kul och givande sånglektion, salladslunch i matsalen och 3 timmars snack med Love. Ungefär halva tiden pratades franska och andra halvan svenska. Fantastiskt kul!

På lördag blir det picnic med min Icka. :] Vi ska massäta kladdkaka, bullar, baguetter (det franska bidraget) och vindruvor. Jag längtar dit!


April april.

Det är underbart som det är nu! Jag sitter på balkongen i solvärmen och bara njuter. Himlen är klarblå och har varit det hela dagen. Solglasögon = ett måste.

Dagen har varit bra. Jag hade sovmorgon, men gick upp ganska tidigt i alla fall. Det blev dusch, frukost, promenad till matsalen, lunch med tjejerna och sedan franska. Det var ju dags för min muntliga redovisning om Notre Dame och det gick jättebra! Mycket bättre än jag trodde, så jag är jättenöjd. Love också. Jag visade bland annat låten "Belle" från musikalen, och det var roligt att det inte bara var jag som tyckte om den. Erika blev fäst vid den. Men så är hon ju bra också. :]

Ikväll måste jag plugga lite igen, men just nu skiner solen för mycket för att jag ska kunna fokusera på skolan. Jag tror jag ska gå en promenad innan jag sätter mig vid datorn på riktigt.

RSS 2.0