BÅTTUR MED PAPI





Paps och jag åkte ut med båten till någon skärgårdsö efter lunchen. Det var härligt. Vi lade till vid några klippor där vi badade, solade och fikade.

Innan båtturen var vi uppe vid Elgiganten. Jag fick lämna in min kamera, för det var ett pixelfel på den. Typiskt. Det är hur ovanligt som helst tydligen, men ändå ska det hända mig. Nu ska vi försöka få hit en ny kamera från Linköping istället. Vi får väl se hur det går. Jag hoppade även in hos optikern och lånade hem fem par glasögon. Jag ska försöka välja ut ett par av dessa som jag vill ha, men det är svårt. Jag känner mig dock mer hoppfull nu än förra gången, för då var det typ inget par som riktigt kändes helt bra.

Förresten! Jag ska på Visfestivalen på fredagen med Anna och Andreas. Det ska bli mysigt!

LITE BILDER FRÅN GÅRDSFESTEN IGÅR





När jag kom hem från jobbet igår var det gårdsfest mellan hus 1 och hus 2. Det bjöds på fika och trevligt sällskap i den otroligt (!) heta solen. Efteråt gick jag, mami och papi till Lögarbergen för att bada. Skönt, men inte så mysigt badställe. Vid tio började en väldigt bra film - Flight 93. Den handlar om 11 september-attackerna. Usch, jag blev så påverkad av den efteråt. Bra och sevärd var den i alla fall.

FRÅN I LÖRDAGS



Såhär såg det ut hemma hos oss i lördags kväll. Paps och jag kämpade med våra nya datorer. Jag gillar min fining. :]

BÄST JUST NU ÄR:



Natasha Bedingfield. Love it!

STORSHOPPING I LINKÖPING








Jag, mamma och pappa åkte till Linköping idag. Där inhandlades det en ny platt-tv, två bärbara datorer (en till mig och en till m&p), en digitalkamera, tillbehör, båtgrejer och kläder. Kameran är min studentpresent från familjen, och just nu väntar jag på att batteriet ska ladda klart så att jag kan testa den! Det kliar liksom i fingrarna. Datorerna ska vi sätta igång med imorgon. Spännande!

Pappa bjöd mig på supergod kinabuffée också, medan mamma träffade en gammal vän. Det var mysigt.

JORDGUBBAR OCH POESI PÅ LOVES BALKONG



Idag har jag sålt jordgubbar mellan 9-14. Därefter cyklade jag hem, lagade mat, bakade kladdkaka och gick hem till Love. Vi satt på hans lilla balkong och åt kladdis med jordgubbar i solen. Det var trevligt. Vi pratade som vanligt om vitt skilda ämnen, såsom åldersnojor och synonymer till ordet "konstig". Vi hann dock inte med något gitarrspelande och inte heller blev det något franskasnack. Det ska vi ta nästa gång. Däremot gav han mig två nya poesiböcker som jag ska läsa. Den här gången är det hans favoritpoet Henrik Nordbrandt som gäller. Spännande!

På kvällen gick mamma och jag bort till poolen och simmade några längder. Det var ruskigt kallt först, men sedan blev det härligt. Nu är det "Kvarteret Skatan" och sedan ska vi ut och promenera som vanligt.

SOLBRILLS FRÅN MORMOR



Jag var hos mormor med lite jordgubbar i tisdags. Då hittade jag dessa solbrillor, som jag givetvis lade beslag på. De översta var morfars en gång i tiden. Lite kul tycker jag.

POOLHÄNG




När jag inte säljer jordgubbar uppe vid Coop ligger jag vid poolen och glassar. Jag har blivit brun! Det ska vara soligt hela veckan, vilket gör mig underbart glad.

GOLDEN GATE QUARTET



Haha, jag blir så lycklig!

HURRA!



Jippie! Jag har Spotify! Rinaldo var snäll och fixade en invit till mig. Merci!

JAG LEVER FORTFARANDE



Hej bloggen! Jag lever och sådär, men har inte ägnat så mycket tid åt att skriva ner hur mina dagar ser ut. Det kommer dock. På fredag ska jag troligtvis köpa mig en ny dator, och då blir det betydligt mer uppdatering här. Under tiden kan jag berätta att jag säljer jordgubbar för 35 kronor/litern uppe på Coop nästan alla dagar. Förhoppningsvis kan det bli lite solande och badande nu också, för de säger på tv att vädret ska bli bättre den kommande veckan.

FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN!









Jag hade en underbar dag igår när jag tog studenten. Det regnade på morgonen och förmiddagen, men lagom till utspringet slutade det och därefter blev det rätt så skapligt väder. Vi hade champagnefrukost hemma hos Habbe, och han hade förberett en sjukt lyxig frukostbuffé med allt man kunde tänka sig; olika sorters frallor, bullar, kakor, marmelader, jordnötssmör, rostat bröd, fruktsallad, yoghurt, flingor, ägg, te, kaffe, juice, pålägg. Det var super! Därefter blev vi skjutsade till skolan där allt egentligen var en enda lång väntan på att få springa ut. Vi hann med klassfotografering, gemensam lunch (lärarna och folket på skolan hade förberett jätteläckra exotiska plankor) och uppladdning med musik. Min familj och farmor & farfar var på plats och tog emot mig. Sedan blev det vagnåkning, vilket var kul! Efteråt hade mamma & pappa hyrt en häst med vagn till mig, så jag och mina syskon åkte runt på stan i vagnen innan vi fick skjuts enda hem till dörren. Supermysigt. Där fanns resten av folket på plats; Leif & Birgitta, Lena & Göran, mormor, kusinerna, Bo & Gunilla och Love. Vi var 19 personer. Åhhh, det var verkligen toppen toppen toppen! Vi åt suveräna smörgåstårtor, och jag fick fina presenter och blommor av folket. Love spelade och sjöng en fransk sång för mig, och då började jag gråta. Han sa att den symboliserar hans och min relation, och efteråt kramades vi ordentligt. Senare på kvällen spelade vi och sjöng tillsammans för de andra. Vid halv ett gick han och jag in till stan. Jag skulle ut med klassen (fast det slutade med ett kort besök på Morella, sedan till Stadsparken med Ulf för att dricka skumpa och prata om viktiga saker). Som ni förstår har jag så mycket att skriva och berätta, men jag tror att det här får räcka så länge.

För jag har tagit studenten! Fy fan vad jag är bra!

SKJORTFYND



Jag hittade den här underbara långa skjortan på Vero Moda förut. Ca 159:-

DAGEN FÖRE D-DAGEN

Något seg efter gårdagens partaj var jag tvungen att sticka iväg på min sista sånglektion med Bo på förmiddagen. Jag hann köpa en blomma till honom innan. Hoppas den passar honom i smaken. :] Han ville att jag skulle messa eller maila honom när jag åker iväg till Frankrike. Kanske att jag skickar med min bloggadress så att han kan läsa. Eller inte.

Om en timme ska jag träffa Ulf på stan för vi ska bli intervjuade av en tjej från Nyheterna om studenten. Det kan nog bli trevligt. Sedan bär det av till Blackstad ikväll med vissa klasskamrater för att pynta studentkärran.


PARTY PARTY





Feffe, Åsa, Ulf och jag var duktiga och gick till skolan idag för att göra klart Habbes och Loves presenter. Det tog sjukt mycket längre tid än vad vi hade kunnat ana innan, men nu är de i alla fall klara. Det blir nog uppskattat imorgon. Vi hann även med lite käk på Acapulco innan. Mumsigt.

På kvällen vankades det party party hemma hos Sara i hennes lilla mysiga boning. Det var trevligt värre. Det suger lite att jag troligtvis missar hennes 18-årspartaj dock.

SEPARATIONSÅNGEST



Idag smäller det. Jag ska nämligen lämna tillbaka min dator till skolan. Vi har varit varandras följeslagare i tre år. Det känns knasigt.

ALLA SKOLARBETEN ÄR KLARA




Jag är helt klar med skolan nu. Verkligen helt klar. Nu kommer det dröja ett tag innan jag börjar studera igen. Det känns bra, väldigt bra. Jag fick MVG i både filosofi A och samhäll C, underbart!

Johanna visade sin film från Brasilien idag och den var jättebra! Hon är så duktig och engagerad. Det behövs människor som henne!

Det känns bra inför studenten nu, för idag har jag, Feffe, Åsa och Ulf påbörjat presenterna till Habbe och Love. Det kommer garanterat att bli uppskattat av dem! Dessutom bjuder jag på två finfina bilder på mig, Emy och Malin. Puss!

VAR ÄR DU, SOLEN?



Regn, grått och blött. Tråkigt. Jag hoppas verkligen att det blir bättre väder på fredag, fast det ser rätt så osäkert ut än så länge.

Dagen har varit väldans trevlig med mycket skratt, godisätande uppe hos Bengt och musikavslutning på engelskan. Härligt att vara tillbaka i skolan igen bland bästaste vännerna. Och på fredag tar jag studenten!

HEJA SCHLYTER!



Nu har jag lagt min röst på en av de få vettiga människorna i EU - Carl Schlyter (mp). Det var dessutom fräckisssshh att rösta för första gången.

GÅ OCH RÖSTA TILL EU



Idag ska jag ta mitt röstkort och bege mig till Marieborgsskolan för att rösta till EU-parlamentsvalet. Gör det du också! Det är bättre att rösta blankt än att inte rösta alls.

BORT FRÅN VIKEN



Nu vill jag till Paris. Och det är cirkus två månader kvar. Bläääh.

UPPLADDNING INFÖR SVERIGE-DANMARK




Spännande match ikväll! Jag har tyvärr ingen fotbollströja, så min supersize hockeytröja får duga. Håll tummarna för Sverige!

BACK FROM BARCELONA












Hello Sverige och grattis på nationaldagen! Jag är hemkommen från Barcelona där jag har spenderat de senaste dagarna tillsammans med mamma. Vi har haft det kanonbra hela resan, utan vare sig struliga transporter eller onödigt småtjafs. Vi har solat, badat i Medelhavet, ätit, picknickat med spanska jordgubbar, druckit Sangria, sett Sagrada Familia, gått på la Rambla, shoppat och flirtat med argentinare. Jag hade ingen aning om att det är de argentinska karlarna som är mina drömmän. Åhh, tre underbara argentinare charmade in sig hos mig (och även vice versa), vilket ledde till kindpussar, handslag och förslag om att träffas på hotellrummet senare på natten. Resan har helt enkelt varit splended!

BARCELONA IMORGON



Jag och mamma håller på att packa inför Barcelona för fullt. Det blir tidig kväll för vår del eftersom vi ska upp vid två, halv tre i natt. Jag måste göra klart min filosofiuppgift innan jag går och lägger mig också. I helgen ska ju allt vara klart!

Love och jag hade sista projektarbetssnacket förut. Jag fick äntligen mitt MVG. Härligt! Efteråt höll han nästan ett litet tal till mig, och jag fick tårar i ögonen. Skit att jag alltid ska vara så känslig. Förr tyckte jag det var en bra grej, men jag vet inte längre. Hursomhelst är Love och jag numera endast vänner, dvs. ingen mer lärare/elevrelation. Fast vi har i och för sig alltid varit mer kompisar, så skillnaden blir nog inte så stor.

SUDDIG BILD MEN...



... min gitarr gör mig glad!

MITT RUM ÄR ALLTID STÖKIGT


RSS 2.0