Fransk kärlek till hösten?



Nu pratas det ganska mycket om vad folk kommer att göra i höst när skolan är slut. Det märks att det börjar bli på riktigt nu. Läskigt och kul, kanske till och med läskigt kul? När jag får frågan säger jag i alla fall att det blir Frankrike för min del. Vad jag ska göra där är inte helt bestämt, men för tillfället lutar det åt att jobba som au-pair.

Jag har jobbat med franskan hela dagen idag för att hinna klart tills imorgon. Då smäller det. Muntligt föredrag om Notre Dame. Jag har förberett bilder och videoklipp, men texten är tyvärr inte särskilt inpluggad. Förhoppningsvis hinner jag det imorgon förmiddag.

Love messade min far på kvällen och tyckte att vi skulle titta förbi Viscaféet. Han hade fått hoppa in som gästartist i sista minuten. Mamma, pappa och jag promenerade därför in till stan och tittade och lyssnade på alla duktiga visartister. Love var som vanligt riktigt bra. :]

Omotivation.



Dagen har bestått av härlig vårsol, 10 plusgrader, en helt okej mattelektion, rolig lunch, hyfsad engelskalektion och god kvällsmat. Absolut en klart godkänd dag. Det enda som tynger mig just nu är att jag inte är det minsta pluggmotiverad.

Egentligen borde jag göra franskan (klart på onsdag), matten (prov på måndag), engelskan (klart på måndag) och projektarbetet. Nu ska jag i alla fall ut och promenixa med mami. Vi får se om det blir något pluggande sedan, men jag tvivlar på det.

Våfflor.

Jag åt ingen våffla i onsdags då det var våffeldagen, så mamma gjorde jättegoda våfflor idag istället. Love kom på besök och stannade i ungefär tre timmar. Det är alltid trevligt. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, skulle man väl kunna säga.

Det gjorde även Natti och jag nu ikväll. Ämnen som lilla melodifestivalen, Belle, noveller och Teletubbies är faktiskt ganska intressanta.

Nu ska jag borsta tänderna och sätta upp håret. Sängen väntar.


Ny bok.



Jag ska börja läsa Babbeldrottningen av Meg Cabot ikväll. Jag tror att den kan passa mig. Handlingen är ganska okomplicerad. En trevlig chiclit med lite fransk touch. Jag tror det blir perfekt. Om inte annat så blir jag glad av att titta på den. :]


Ny bloggstart.

Jag har bestämt mig för att lägga ner min gamla blogg. Jag ska be Jenny på skolan om hjälp med att designa den här bloggen lite snyggt istället. Det här är därmed mitt första inlägg i min nya blogg.

Jag hade tänkt att arbeta med mitt projektarbete idag, men jag har idétorka. Det går bara inte. Om en månad ska jag vara klar med mina sex noveller, men jag är bara klar med två än så länge. Och om den här idétorkan håller i sig kommer det att dröja mer än en månad att avsluta arbetet.

Jag hoppas att mami ringer snart så att jag kan gå och möta henne. Sedan ska det ätas våfflor tillsammans med Love. Det blir nog mysigt. :]


Igår fick jag massor av jättefina bilder från modevisningen av Linh. Jag passar på att lägga upp en av dem här.

RSS 2.0