JANUARI-DECEMBER 2009

Januari:


Januari var månaden då jag plötsligt en dag nådde den spektakulära 18-årsåldern. 10 dagar senare satt jag i samma kök som på bilden med en tårta och firade att jag äntligen hade körkortet i min hand. Feffes födelsedag firades av mig och tjejerna i Överum i Feffes balja ute i snön. Underbart. En bra månad, av vad jag minns.

Februari:



I februari tog min skidkarriär fart på riktigt. Nu var det mamma som fick rida Sonnie istället för mig, då skidorna var allt som gällde. Tilläggas bör kanske att karriären blev kort, men intensiv. Ett fint besök av Natti blev också av denna månad, och den klassiska "Kalle på spången"-sången blev av en hemlig anledning våran låt.

Mars:


Jag blev utvald som en av modellerna till Ogräns/People-visningen på Bryggaren. Mycket koreografiträning, klädutprovning, frisyruppsättning och sminkning stod på schemat, så det kunde ju inte bli annat än kul! Inför sista visningen fick vi pizza, och mirakulöst nog spillde ingen av modellerna på kläderna.

April:


Min bästa resa hittills gjordes med vissa figurer ur klassen. Bryssel stod på schemat, och så kul som vi hade de dagarna har jag aldrig haft. "Hemma" kändes väldigt avlägset, och för första gången i mitt liv fick jag uppleva resa-hem-ångest. Jag och de andra hade gett vad som helst för att få stanna kvar. I övrigt startade jag ännu en ny blogg, det vill säga denna. Och turligt nog håller det ju fortfarande i sig.

Maj:


Bal på Idö. Av någon anledning hamnade jag tillsammans med Dalarn. Vilken lyckost han var! En sjukt rolig baldag/kväll. Tråkigt nog hade lärarna "bråttom" hem, medan vi andra gärna hade stannat några timmar till.

Juni:


I juni vankades det en resa till Barcelona med mamma. Vi hamnade på ett hotell med riktigt nice läge. Soligt och varmt varenda dag, så det blev solande och badande, plus lite sevärdheter och relax. Flygresan hem var jobbig, för vi krashade nästan. Men bara nästan. Några dagar senare satt jag hemma hos Habbe och åt champagnefrukost med klassen. Studenten var en riktigt fin dag med både skratt och gråt. Fin fin fin fin fin dag.

Juli:


Jag fick en ny kamera, som lite granna invigdes när Anna, Andreas och jag var på Visfestivalen. Emil Jensen kom från ingenstans och slog sig genast in på min musiklista. (I skrivande stund finns han fortfarande kvar, men han har tappat lite). Annars fyllde både mamma och pappa år, och jag avancerade genom att göra en jordgubbstårta helt själv. Med "stulna" jordgubbar, såklart.

Augusti:


Det här var en händelserik månad, i alla fall verkar det så när jag kollar igenom mina bilder. Det gjordes båtutflykter i skärgården, träffades släkt, åts Ben&Jerry's med Emy, besöktes Motala för Benjamins dop och umgicks med Natti. Dessutom hade jag, mamma och pappa en "avskedskräftskiva" på ena balkongen inför Paris. Det gräts floder från alla håll. Men maten var god i alla fall.

September:


Picknick vid Eiffeltornet med Amanda. Paris är en underbar stad, och kommer förmodligen alltid att vara det. Det finns mycket jag inte tycker om med staden och människorna, men oavsett kommer den alltid att ha en plats i mitt hjärta. Aupairande är jag dock klar med. För alltid.

Oktober:


Ännu en månad i Paris, dock den sista. Den franska seconhand:en i Marais får man inte missa, den är grym. Inte heller den urgoda karamellatten på Rue de Rivoli. Slutet av denna månad nådde jag svensk mark igen. Till skillnad från Brysselresan var det skönt den här gången.

November:


Jag blev uppringd av mannen i gult som meddelade att jag blivit utvald till Västerviks luciatåg. Efter det följde fotografering, röstning, presentation på torget, sångträning osv. Riktigt kul! I övrigt var november en lugn månad. Jag sökte lite jobb, festade, träffade pöjkar och flickor, och hade det allmänt fint.

December:


December... Snön kom i massor, jag fick jobb på Skatteverket, juldagsparty, the Who osv. Det var det positiva med denna månad. Den sista veckan har varit skit, och nu ser jag sjukt mycket fram emot ett nytt, fräscht år. Det gamla var roligt fram till augusti, men sen har det gått utför. Nu hoppas jag att 2010 blir fint.

I WANT YOU

Galet snygga fondväggar. Me like, helt enkelt. Ettor på min önskelista, here we go!

WHO(OT)?



En vanlig the Who-dag i mitt liv:

7.30 Vakna till the Who

8.40 Gå till jobbet med the Who i öronen

9.00 - 13.00 Tänka på the Who

13.00 Gå hem med the Who i öronen

13.30 Önska att jag var Roger eller Pete

14.00 Titta på The kids are alright

18.00-23.00 Lyssna på the Who, läsa om the Who

23.40 Somna till the Who

Forever and ever.

WHO?

Fan.

Jag insåg just att jag aldrig kommer att bli en ny Roger Daltrey.

Nu återstår det bara att hoppas på att jag kommer återfödas som honom. Eller varför inte som Pete Townshend?

LUCIAUPPDATERING

Nu är det ett tag sedan Lucia, men jag har fortfarande inte uppdaterat bloggen om hur det var. Luciakröningen var söndagen den 13:de i kyrkan. Vi bytte om i ett litet, litet rum medan vi hörde hur kyrkan fylldes av folk. Någon sa åt oss att vara tysta, och när kören hade gått in i kyrkan ställde vi upp oss i dörren, redo att gå in. Hela grejen kändes mäktig, och allt var väl genomtänkt denna afton. Här nedan kommer några klipp från både söndagen och måndagen, då vi besökte företag över hela stan. Dagen började klockan halv 6 på morgonen och slutade väl ca 13 timmar senare. Vi fick fina presenter på några av ställena, gott fika, och framförallt fick vi göra det vi älskar: sjunga!








TYPISKT

Min lista nedan låter inte ett dugg rolig. Kanske beror det på att jag är trött ikväll. Annars vet jag inte.

NY LISTA

Nu är 2009 års julafton över. Det blev en fin sådan i Norrköping med familj och släkt, mat och Kalle Anka. Paketen innehöll det mest otänkbara, vilket gjorde att skratten ekade lite mellan väggarna. Snön höll i sig och låg som ett vitt täcke över allt som fanns på marken.

Det är inte långt kvar till min födelsedag, och nu när julen är klar kommer här en förnyad önskelista.

1) En snygg korsett eller en korsettbody som går att bära under kavaj



2) Biljett till världens bästa Winnerbäck (ifall att han inte skulle komma till Peace&Love i sommar, och ifall att jag ändå inte kommer iväg dit). Om det bestäms att det blir festival i sommar för min del, önskar jag mig istället festivalbiljetter.



3) Biobiljett till Luftslottet som sprängdes



4) Ett STORT usb-minne



5) Ally McBeal på DVD



6) Gubbyxor med hög midja (bild från
http://stilas.blogspot.com/)



7) Kjol med hög midja



8) Ny mobil.

9) Lite vuxengrejer, men inte för många kastruller och tråkigheter på samma gång. Dessutom går pengar, presentkort, fina karlar och annat roligt bra.

-) Jag vill inte ha mer smycken, för jag har varken plats eller eller lust att ta hand om mer sådant.

Nu ska jag sluta lyssna på The Who, stänga av datorn, krypa ner i sängen och sova ikapp nattens brist på timmar. Det blev ju juldagsparty igår. Fantastiskt fint som vanligt.

JAG ÄR TILLBAKA

Hej, ni fina som fortfarande läser min blogg!

Jag har varit tyst ett tag, och anledningen till det är att det har hänt massor på sista tiden. Det har varit två intensiva dagar med luciafirande, sedan en jobbintervju som ledde till anställning och nytt jobb dagen därpå, förberedelser inför jul osv. Men nu är jag tillbaka.

Första inlägget på ett tag blir enbart en del av bilderna från måndagens luciaturnerande. Klockan halv sex gick jag upp, åt frukost, gjorde mig fin och sjöng för full hals. En timme senare blev jag upphämtad av Lionsfolket och avsläppt vid första stoppet där de andra tärnorna fanns på plats. Jag ska berätta mer senare, men det här får räcka så länge.

Alla bilder är tagna av Helles pappa Per, förutom de två sista som är tagna av Eva på Västervikstidningen. Mina egna bilder kommer senare.









DAGEN D




Glad Lucia på er allesammans!

Jag ställde klockan på 6.45 i morse för att gå upp och fixa lite lussefika till mig och mamma. Hon kom hem från jobbet vid den tiden, så vi slog oss ner i soffan och tittade på SVT:s luciafirande och mumsade på lussekatter, glögg och pepparkakor. Pappa var inte intresserad av att delta i denna mysiga tillställning, så det var bara jag och mami.

Det är snö ute idag. En viss del grönt gräs syns fortfarande, men det är ändå vitt. Jag är så lycklig för det. Och perfekt till Lucia också. För idag smäller det nämligen. Klockan 17.00 börjar luciakröningen i kyrkan, och redan vid 15.00 ska jag och mina kompanjoner befinna oss på plats för att köra ännu ett genrep. Det ska bli så roligt! Lite nervös är jag, men det hör bara till.

EN MÅNAD

... kvar tills jag fyller 19!


KVINNA ATT GILLA



Joan Baez är en artist som jag verkligen vill tycka om. Nu peppar jag upp mig med inspirerande bilder på henne, samt använder en av världens bästa påkomna grejer, nämligen Spotify, till att lyssna på henne. Och det bästa är att jag tror att jag kommer att lyckas med min förhoppning. Hon är redan bra.

IMORGON SMÄLLER DET

Igår var mamma och jag sugna på en sväng till simhallen. Sagt och gjort, efter våra frukostsmoothiesar gav vi oss iväg för att simma, hoppa från hopptornet, åka vattenrutschekana, basta osv. Ett par timmar spenderades där, och det var skönt. Senare lagade jag mat, innan det blev dags för sista luciaträningen i Lions lokal.
Var pappa befann sig i den här stunden? På någon utbildningsgrej uppe i Karlstad.

Luciaträningen gick väldigt bra, fast igår hade jag definitivt inte mitt bästa pass sångmässigt. Om det berodde på att jag tidigare stått ute i kylan och frusit medan jag umgicks med Sara eller på mitt bassängplaskande tidigare på dagen vet jag inte. Jag tänker i alla fall undvika dessa två moment, för söndag och måndag är det viktigt att jag är frisk som en nötkärna. Även tisdag såklart, men varför vet ni ingenting om ännu. En liten hemlighet helt enkelt.

Det snöade tidigare idag, men bara för en kort, kort stund. Jag vill ha snö. Massor av fallande snö. Framsidan på morgondagens Luciahäfte till kyrkan visar St Petri helt klädd i vit snö. Så fint! Bilden måste nästan vara tagen för tjugo år sedan, för sådär mycket snö var det länge sen man skådade i Sverige.


Efter min dagliga morgonpromenad satte jag mig och fyllde i denna fina tomte som pryder min chokladkalenders baksida.


Två av de senaste gångerna jag varit med i tidningen. Så fort jag får lust ska jag klistra in alla utklipp från mitt liv i en speciell bok. Sånt är kul att ha.


LYSSNA ORDENTLIGT

... för det här är bra musik.


KÄRA TOMTE, DET HÄR ÄR VAD JAG ÖNSKAR MIG AV DIG I JULKLAPP

OBSERVERA ATT DET INTE FINNS NÅGON ORDNING PÅ GREJERNA, TROTS ATT DE ÄR NUMRERADE!

1) En snygg korsett eller en korsettbody som går att bära under kavaj



2) Biljett till världens bästa Winnerbäck (ifall att han inte skulle komma till Peace&Love i sommar, och ifall att jag ändå inte kommer iväg dit). Om det bestäms att det blir festival i sommar för min del, önskar jag mig istället festivalbiljetter.



3) Adidaströja, gärna en röd sådan, men andra färger fungerar också



4) Biobiljett till Luftslottet som sprängdes



5) Ett STORT usb-minne



6) Strumpbyxor eller leggings i roliga mönster och färger



7) Ally McBeal på DVD



8) Gubbyxor med hög midja (bild från
http://stilas.blogspot.com/)



9) Kjol med hög midja



10) En Ipod eller liknande



Jag har för mig om att det var något mer, men vad kan jag inte komma på. Kommer med en update i så fall!

GANSKA CLASSY, IGHT ?


DÄR ÄR JAG -->

Såhär ser det ut på VT:s hemsida när jag har skrivit nya blogginlägg för tidningen. Det senaste är likadant som mitt senaste på den här bloggen. Dock är det jag som har lagt till den vackra texten till vänster om min bild här nedanför. Kan det bli bättre?


LUCIAINFO



Det drar ihop sig till Lucia, gott folk. Nu är det bara tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag kvar, sedan smäller det. Och efter söndagens lussande i kyrkan har vi en otroligt hektisk måndag framför oss. Första lussebesöket blir på Hjälpcentralen klockan 7. Wonderful! Därefter väntar Jojjen, Gränsö Slott, Skattekontoret, Slip Naxos, Tjust mekaniska, Legohuset, Dagcenter, Lindögården, Räddningstjänsten, Tjustskolan, Korallen, Hantverkshuset och Stadshotellet, där vi även kommer att äta vår lunch. Och tänka sig, det här är bara förmiddagen! Klockan 18.00 gör vi vårt sista framträdande, då vid Coop Extra. Vad spännande och roligt det känns! (Dagen efter, dvs. på tisdagen, har jag bokat in en sånglektion med min sångpedagog. Vi får väl se hur det går med den saken, jag har nog kanske redan sjungit tillräckligt som det är, efter denna måndag).

Vad kan jag berätta mer? Vi skulle ha luciaträning ikväll, men vi var bara fyra som kunde komma, så vi spenderade en timme i lokalen med fika och information istället. På onsdag ska vi köra ett genrep i kyrkan tillsammans med körerna och allt som ska vara med. Det kanske är först då som man börjar känna att det faktiskt är på riktigt.

Vi fick våra ljus och manschetter idag. Klänningarna är fixade sedan innan. Och på söndag smäller det. Wiiii!

BOKTIPS



Idag läste jag ut Choklad av Joanne Harris. De flesta har nog sett filmen med samma namn, och förmodligen tyckt den var bra. För det är den. Nu har jag läst boken, och den är väldigt fin och stämningsfull. Det är definitivt en bok som gör sig bäst på hösten, då man som vanligt ska krypa in från kylan, värma sig med en filt och en kopp te, samt en ruggigt bra bok. Läs denna nästa gång, jag kan lova att ingen blir besviken!

KATTINVASION

Jag är så fruktansvärt dålig på att blogga under helgerna. Varför vet jag inte, det är bara svårt. Och eftersom långa helgredovisningar inte är några roliga blogginlägg tänkte jag mestadels bara visa några bilder. Imorgon återkommer jag med nytt och fräscht material.

FREDAGEN 4/12



Mamma och jag bestämde oss för att ta våra apostlahästar in till stan för att umgås, shoppa och fika. Jag hittade en fantastisk kavaj som jag slog till på direkt. Lovar att visa den en annan dag. På Nilsson's åt vi chokladwienerbröd och chokladboll tillsammans med kaffe. Mumsigt, kan jag lova! (Det var mami's namnsdag idag också, och som vanligt fick jag påminna resten av familjen om detta faktum). Godiset som jag tidigare skrev om inhandlades och avnjöts senare på kvällen. Mmmmm!

LÖRDAG 5/12

Mamma och jag åkte över till mormor, medan pappa fick kompisar från Motala på besök. Mormor var inte hemma när vi kom, men efter att ha tagit extranyckeln kom vi in och slapp därmed regnrusket utanför. Vi lagade mat, myste med min mosters finfina kisse Mischa, som mormor hade hand om för stunden. Kvällen blev aningen kaotisk, mer än så säger jag inte. I efterhand är allt sådant roligt, men så minns man känslan från gårdagen och blir tacksam över att  det idag är en ny dag.





SKRATTAR DU ÅT DET HÄR?


NISSELICIOUS



Är det någon annan än jag som inte kan sluta titta på Ramp med bästaste Nisse Edwall i spetsen? Alltså, han är så jäkla skön. Hela programmet är bäst. Verkar tyvärr inte som att jag kan lägga upp några höjdarklipp därifrån på bloggen, troligtvis av rättighetsskäl eller liknande. Hursomhelst, jag hittade Ramps underbara sexsketcher, så klicka in på länken nedan för att komma dit. Jag lovar, det kommer leda till mycket skratt.

http://www.ur.se/Ung/Amnen/Sex-och-relationer/Sexsketcher/Klamydia/#mediacontent

MINA FREDAGSPLANER

Idag är jag säker på en sak. Eller flera saker egentligen, men det viktigaste som jag vet för dagen är att jag vill ha godis ikväll. Det blir en lugn fredagskväll hemma, och jag har inte ätit godis på riktigt länge, så vad passar då bättre?

Än är det dock långt till kvällen, och innan dess ska mamma och jag ramla runt lite på stan och sedan avsluta med en fika någonstans. Jag hoppas att det blir en bra fredag.

ÅRET VAR 1973


ALLA DESSA KÄRLEKSPROBLEM



Saras min när jag tog upp kameran ur väskan, haha. Man kan väl säga att hon blev motsatsen till förtjust. Hursomhelst så löste vi det hela med en diskret blick genom fönstret. Bilden symboliserar även Sara ganska bra, den lilla knasfian. Vi är nog lite av samma skrot och korn, hon och jag.

Fikan på vårt stammisfik Kannan blev i alla fall toppen. Goda kanelbullar och lite värmande drycker valde vi ut innan vi satte oss vid bordet och började klara av ämne efter ämne. Eller tja, vi pratade väl nästan bara om våra killproblem, så det var snarare så att vi klarade av kille efter kille. Sara och jag har otur med denna mycket omtalade känsla, som mest är känd som kärlek. Hur vi än diskuterar och funderar så får vi ändå aldrig något svar på hur det kommer sig. Vår tredje babe som skulle varit med under fikatimmarna råkade ut för lite... missöden. Haha. Förhoppningsvis blir det att träffa henne snart ändå.

Nu väntar snart Bonde söker fru på TV. Oh, vad jag gillar det programmet. De är så söta alla bönderna, även om jag inte skulle ha valt att slänga iväg en dejtingansökan sådär till någon av dem. Men de är söta att följa. På behörigt avstånd.

EN BRA KILLE PÅ EN BRA RESTAURANG

Jag är hemkommen från en liten träff på stan med ytterliggare en mycket viktig person. Det gick bra, även om jag bara fick luddiga löften av honom. Personkemin fanns, och jag tror och hoppas att det här kommer gå vägen.

Nu ska jag göra mig iordning, sedan bär det av till stan för tredje gången idag. Det vankas nämligen fika med Sara och troligtvis Åsa också. Mysigt. Jag börjar bli hungrig, så en bulle eller nåt annat gott skulle sitta fint.

LISABELLAS DÅLIGA HÅRDAGSLÖSNING

Det här kommer aldrig att bli någon skönhetsblogg, men jag tänkte ändå tipsa om min bästa lösning när man har en dålig hårdag. Mitt hår är väldigt torrt, framförallt nu i vinter. För att det inte ska frissa sig använder jag därför ett anti-frissmedel från märket Fudge. Produkten heter Fudge wet wax och är superbra! Gör håret glansigt, mjukt och fint, samtidigt som det vårdar. Kostar ca 199 kronor hos frisörerna.


FINA FINA DU


Foto taget av Urban Jörén.

Jag fick på TV:n precis lagom till en intervju med denne mannen. Han måste vara den finaste mannen i världen, och det har jag tyckt sen innan jag kunde gå. Fin finare finast.

FROST I MITT HJÄRTA







2:a december. Det är frost ute, temperaturen ligger på minus och solen skiner utan att direkt värma. Såna här dagar är underbara.

Jag känner mig lite lagom förkyld idag. Rösten blir så där härligt snuvig och huvudet känns lite lagom skruvat. Det är precis balanserat på det sättet att jag kan göra allt som vanligt, men om jag känner för att bli ömklig och uppassad på, så är det ingen som skulle ifrågasätta. I like it. Nu är jag dock ensam hemma, så jag passar på att vara pigg och glad. Varför tycka synd om mig själv när ingen är hemma och kan skämma bort mig?

Jag är precis hemkommen från en promenad in till tandläkaren där jag fick min nya bettskena. Läckert. Den sitter stenhårt, så jag får fullkomligt slita ut den ur munnen. Det är rena turen att tänderna fortfarande sitter kvar.

TÄND 3 LJUS FÖR CANCERN

Ikväll mellan 20-21 kan den som vill tända tre ljus för cancern. Jag blev inbjuden till eventet på Facebook av en vän. Såhär står det på gruppens sida:

Första december tänder alla 3 ljus i fönstret hemma eller på något annat lämpligt ställe. Hedra, minnas och ge styrka. Många undrar över evenemangets/gruppens namn "tänd tre ljus FÖR cancern". Självklart är det inte rätt namn egentligen. Våran mening med detta var att hedra, minnas och allt vad det innebär FÖR dom som drabbats och för dom som förlorat kampen mot denna vidriga sjukdom. Givetvis är detta egentligen MOT cancern, men just nu är det FÖR dom som lider och förlorat. Grammatiken är alltså på sin plats. Hoppas ni förstår.

Jag ska tända tre ljus ikväll. För alla som drabbas, och mot cancern.


BITTER BESVIKELSE?



Jag tror bilden talar för sig själv. Jag blev inte Lucia i år.

Lite besviken är jag, även fast jag egentligen inte trodde på att det skulle bli jag. Jag är inte uppvuxen här, jag har ingen släkt här, och även fast det inte borde vara så, så är det ju faktorer som påverkar.

Den lyckliga Lucian blev istället kandidat nummer 5, Emilia. Och även fast jag känner mig lite bitter (med all rätt, det är aldrig roligt att förlora), så gäller det att blicka framåt. Hon blir säkert en jättebra Lucia.

När jag kom hem från luciaträffen (och sånglektionen hos Bo som gick väldigt bra och var kul kul kul) tyckte jag synd om mig själv, så jag fixade lussekatter, tog min chokladkalender, tände mitt adventsljus och kröp upp i sängen för att se första avnittet av Sunes jul. Det kändes bättre efter det, men nu är jag bitter igen. Jag lyssnar på Winnerbäck och låter känslorna ha sin gång. Ge mig lite tid så går det över.



VEM BLIR ÅRETS LUCIA?

Mm, den frågan har vi ett svar på om två timmar ungefär. Spännande! Jag är lite nervös, men tror inte på att det blir jag. Det skulle dock vara himla kul. Men, nu har röstningen avslutats och alla har gjort vad de har kunnat. Och hur det än går kommer det bli en skitkul grej att åka runt och lussa på alla dessa ställen.

Om en halvtimme ska jag promenera in till stan och Gusto för att prata lite grann med en person. Sedan blir det en halvtimmes sånglektion med Bo, och efter det smäller det! Då ska vi lucior träffas utanför VT där vi får reda på resultatet. Efteråt kommer jag inte kunna skriva vi lucior nåt mera, för då finns det bara en lucia. Nåja, jag återkommer ikväll med lite resultat.


1:A DECEMBER OCH TRE JULKALENDRAR



Mamma köpte en chokladkalender åt mig, som sig bör. Första luckan är ännu oöppnad, för jag sparar den till en av alla mina julkalendrar som jag följer i vinter. Jag har redan sett första avsnittet av Mysteriet på Greveholm som jag tittar på varje år. Senare blir det Sunes jul, som min käre bror fixade åt mig. Den har jag inte sett sen den gick på TV, tror jag, så det är hög tid. Tillsist blir det att följa årets julkalender En riktig superhjältejul, tror jag den heter. Mina förväntningar är absolut inte skyhöga, jag tillhör snarare den generationen som nedstämt undrar vad som hände i och med millenniumskiftet, då julkalendrarna bara gick utför. 90-talet var skillnad. Tänk Pelle Svanslös och Maja Gräddnos, Julens hjältar (med min favorit Jonas Karlsson som grön julhund), Greveholm, Sune, osv. På vissa punkter var det faktiskt bättre förr. Mycket bättre.

RSS 2.0