@ STUGAN

Nu åker jag till stugan.
Jag är troligtvis tillbaka på lördag,
men det kan bli tidigare också.
Imorgon blir det ett besök på Ostkakeboden,
jippie!

LÅT ALLA VARA MED

Jag sitter på min säng och funderar över det där med hur man har ändrats som person under åren. Innan jag flyttade hit bodde jag ju i Motala. Där umgicks jag med mina vänner som jag alltid hade umgåtts med. På mellanstadiet var det mycket strul, men saker och ting redde upp sig och blev till slut riktigt bra. Högstadiet blev en nystart. Då var jag ganska tystlåten; jag umgicks med mina vanliga vänner och gjorde inget större intryck på folk runt omkring. Senare (jag tror det var i 8:an) fick jag dock nog av att alltid göra som alla andra, så jag började bryta mig loss och tillät mig själv att vara som jag ville.

Tyvärr gällde ju inte det alla punkter. Jag funderar över varför det alltid finns vissa personer som man inte ska umgås med. Jag hade kanske framförallt en person i min klass som aldrig fick bli riktigt insläppt i vår umgängesgrupp (vi är ändå vänner idag). Vad var då anledningen? Jag vet faktiskt inte. Fanns det någon överhuvudtaget? Jag vet att det här är mycket vanligt, och just därför måste man försöka att tänka ett steg längre. Hur skulle man själv må i den utsattes position? Ingen människa har rätt att bli utfryst.

Man gör dumma saker. Inte bara när man är ung, utan genom hela livet, även om själva "dumheten" varierar. Det kommer man nog aldrig ifrån. Som alltid är det enkelt att vara efterklok, men man får försöka förstå redan från början. Och försöka att inte bry sig om vad andra tycker. Vi är så lättpåverkade idag av de vi har runt omkring. Den som bryr sig mest är faktiskt du själv.

Jämför med underbara Bridget Jones när hon kommer till kontoret i kortkort och genomskinlig blus. Jag undrar hur många som hade vågat göra det, och hur många som hade gjort det utan att bry sig om vad alla andra ska tycka. Heja Bridget!


BAD VID KLIPPORNA

Jag känner att min blogg är tråkig just nu. Det händer inte så mycket för tillfället, så jag har inte så mycket att skriva om. Jag åker till stugan några dagar, ligger vid poolen och solar, funderar över mitt kommande franska liv osv. Jag är nöjd med tillvaron, men bloggen känns opeppande. Jag ska försöka göra den mer spännande igen. I höst när jag är i Paris kommer jag ha så mycket att skriva om så det blir nog helt galet. Dit längtar jag.

Här kommer i alla fall dagen i bilder. Mamma, pappa och jag åkte ut med Anheli till några härliga klippor och fikade, badade och solade.





30 DAGAR

Det är 30 dagar tills jag åker till Paris.
Igår var det exakt en månad.
Miiip!
Det känns toppen just nu,
och det är jag oerhört glad över.

Jag kommer också att blogga för VT när jag är där!
Det ska bli roligt.
Den här bloggen kommer dock vara min riktiga,
den andra får man väl anpassa lite.
Jag ska maila till VT:s chefredaktör nu så ska hon boka in ett möte.
Spännande!

IGÅR OCH IDAG

Igår var det en riktigt skön dag utan några måsten. Enda minuset var att jag fick ett sånt där gråtanfall som kommer då och då. Jag vet inte vad det berodde på den här gången, men de kommer ibland när jag inte har varit ledsen på ett tag. Så kan det vara.

Hur som helst.
På kvällen begav sig jag, mamma och pappa till moster och hennes sambo. Där var mormor på plats, samt min morbrors familj. Det åts god mat plus tårta, och sedan badade vi vedeldad bastu på deras tomt. Jättehärligt!



Idag däremot åkte vi till stugan en sväng. Anna och Andreas har bott där sedan i lördags, så vi åkte dit för att träffa dem, plocka blåbär, svamp och bada. Det var mysigt. Vi badade jättelänge vid Badbergen och det var härligt. Sedan blev jag jättefrusen, så ikväll har jag druckit mitt nyköpta té (Må väl-té från Rejmyre) och haft en värmekudde på mina axlar. Så just nu går det ingen nöd på mig!

Nu ska jag göra mig i ordning, krypa ner under täcket och läsa, läsa, läsa.

24 JULI



Det firades farmors och farfars födelsedagar denna lördag. Farmor fyller 76 i augusti och farfar fyller 80 på torsdag. En hög och jämn siffra - trevligt!

De bjöd på lyxig "julbordsbuffé" på Rejmyre, med allt man kunde tänka sig från massor av olika laxsorter, musslor i skal, janssons frestelse, potatis, bröd, till sallader, marängswiss, äppelpaj, björnbär... Inte undra på att man åt på tok för mycket och mådde dåligt på kvällen. Men det var det värt!

Senare bjöds det på tårta och fika hemma hos f & f, och då passade jag och familjen på att framföra en sång till dem. Det blev succé, och vi fick sjunga den en gång till. Ha ha.

BILDBOMB, 23-24 JULI

Jag, mamma och pappa åkte ut till stugan.
Jag har inte varit där mycket i sommar,
så det var skönt att äntligen komma dit och bara njuta av lugnet.
Fotogalen som jag är blev det en väldans massa bilder också.
Så,
nu har jag utfärdat en varning i alla fall.




Smultronställe numèro 1.


Mamma och jag plockade blåbär.



Jag fick monsterfingrar!


Vi hade visst skaffat oss en liten båt också. Senare på eftermiddagen/kvällen rodde vi ut och fiskade. Tre abborrar fick vi, fast vi behåll bara en.




Jag hade tre små spejare utanför mitt hus på morgonen.



Det hanns med ett (eller var det kanske två?) besök hos hästarna. De var nyfikna som vanligt.


Min älghäst får avsluta denna bildbomb! <3

22 juli


Mats och Erika kom på sitt årliga besök. Eller vartannat årliga kanske man kan säga. Här fikar vi i båten.


Rolandz var i stan två kvällar i rad.


Mamma lånade kameran och tog lite kort på finfina Västervik i kvällsljuset.


WELL

Jag lovar lovar lovar att jag ska uppdatera bloggen på söndag, om inte tidigare.
Jag har varit i stugan torsdag-fredag, imorgon åker jag till Norrköping.
Men söndag ser ut att bli lugn, och då ska jag skämma bort bloggen och läsarna med på tok för mycket bilder.

Förövrigt har jag äntligen gjort det.
Bokat flygbiljett alltså.
Jag ska till Paris!

FILMMYS !



Jag och Ems hade filmkväll hos henne igår. Vi köpte godis och Pringles (hjärta) och kikade först på en animerad Rödluvefilm. Senare blev det en skräckis. Fast jag tittade inte på den utan gömde mig bakom Emys krokodilgosedjur. Emy däremot satt helt lugn och typ höll på att somna. Konstig typ!?

Dominique ringde mig igår. Jag var inte alls nervös den här gången och min engelska var betydligt bättre och mindre ansträngd. Sedan pratade hon med pappa och han fick också ett gott intryck av henne. Nu väntar jag på besked från dem, sedan antar jag att det bara är att boka flygbiljett. Tur- och returresa. Konsigt.

Förresten. Jag vill börja skriva igen! Jag inbillar mig att jag kommer få massor av inspiration på plats i Paris. Kanske vore det ändå bättre att börja skapa nu.

GRATTIS MAMMA !




Idag fyller mammis år! Hon och jag bakade en tårta med hallon och choklad. Dessutom fick hon och pappa paketet på bilden; ett grillhalster. Ikväll verkar det som att vi ska ut och äta. Trevlans!

RÄTTELSE

Nu är jag ledsen istället. Och den där städningen av rummet som jag utlovade förut kan slänga sig i väggen. Att se på film och äta glass och tycka synd om sig själv låter som en mycket bättre idé.

Bläh.

ARG ARGARE ARGAST

Jag är arg. Riktigt jäkla arg.

Det är sällan som jag blir så arg på mig själv, men nu är jag det. Fast om man går till botten med min arghet så är det nog inte mig jag är arg på. Vad det är vet jag inte, men det är enklast att skylla på mig. Och jo, lite arg är jag faktiskt på mig själv också.

Hela cykelvägen hem från Allén var en argsint färd. Jag var arg när jag startade och ännu argare när jag kom hem. Jag blev arg på alla turister som var i vägen, kassen jag hade på styret, blåsten och såklart - mig själv. Gaaaaaah!

Grejen är den... att jag sumpade det. Jag syftar på Cuz. Han var där, vi pratade, jag handlade en onödig grej av honom och jag frågade inte om hans msn. När jag hade gått vände jag tillbaka in igen och köpte Ben&Jerry's, pratade med honom och frågade inte om hans msn då heller.

Kort och gott alltså:
Jag är arg.
Väldigt arg.

STÄDNING OCH GARDEROBSRENSNING






Jahopp, idag är jag ensam hemma igen. Mina föräldrar drog iväg till stugan och jag hade ingen lust att följa med. Jag har lite andra planer nämligen. Jag har precis rensat bland klänningarna i mina garderober och hängt ut dem på balkongerna så att de får vädras igenom. Det känns lite fräschare. Det är kul att hitta kläder som man helt hade glömt bort att man hade. Som kjolen och koftan på bilden ovan.

Mitt rum är inte så kul just nu. Det ska jag ta hand om senare, för nu bär det av till stan för att inhandla nåt smarrigt tills imorgon (mammas födelsedag) och sedan ska jag cykla upp till Allén och leta efter mams & paps födelsedagspresent. Jag hoppas på att Karlssons kan ha den här grejen. Jag har letat sen i julas efter detta överallt, men utan framgång. Det jobbiga är ju att jag inte vet vad det heter, så jag får stå och beskriva det för alla jag frågar.

Och kanske det viktigaste av allt:
Grattis pappa på namnsdagen !

MINA NYA BÅGAR


SUMMERTIME





Sommar = sol, bad och fika på Ekholmen ! Nu skag jag träffa Ulf på stan och käka nånting. Jag är hungrig.

MUMS !



Vi åt hemgjorda bakelser igår, bestående av mammas sockerkaka, grädde från Coop, smultron från stugan och mörk choklad från Coop. Gott !

NEGATIVT FÖRSÖK

Det här med kärlek alltså ! Jag försökte träffa honom idag, men icke, han var inte där. Och om han var där såg jag honom inte. Jag vet att jag inte har uppdaterat så mycket på bloggen angående den här killen, och jag tänker låta det förbli så. Med tanke på att det här är en offentlig sida som vem som helst kan ta del av, vill jag vara på säkra sidan. Därför kallar jag honom bara för Cuz. Varför får bli min sak. Så länge i alla fall. Eftersom jag inte vet speciellt mycket om honom ännu, har jag ju ingen aning om ifall han har flickvän eller ej. Men som jag sa till Natti igår; det jag inte känner till, det finns inte. :]

Hur kommer det sig att det ska vara så svårt att ringa ett telefonsamtal till en butik i stan och fråga en enkel sak? Jag verkligen hatar att prata på telefon, och när jag skulle ringa förut höll mitt hjärta på att banka ur bröstet på mig. Att däremot åka till Paris ett år känns betydligt mindre nervöst, även om det såklart också känns i kroppen. Men så fort det finns en telefon inblandad slutar jag att fungera. Bläh för dessa alltså !

Under tiden får jag trösta mig med mitt Lily Lolo-smink som kom idag. Det är i alla fall okomplicerat !


RESULTATET

Det blev väldigt god korvgryta med potatis, sojakorv, morötter, majs, persilja och purjolök till lunch. Ett recept som jag tog från hemkunskapsboken. Det lyckades ju faktiskt väldigt väl !


GODMORGON MORGONFRILLA !



Godmorgon morgonfrilla !
Jag känner mig superladdad inför dagen som väntar. Egentligen har jag inget speciellt inbokat, förutom att jag ska upp till Coop och handla lite ingredienser till dagens matlagning. Jag tänkte att det nog är bäst för mig om jag börjar bättra på mina (obefintliga) matlagningskunskaper redan nu, så att jag inte kommer som en riktig rookie till Paris. Där ska jag laga mat varje dag! Hursomhelst, nu ska jag sätta mig med min gamla hemkunskapsbok och se ut ett smarrigt recept. Sedan blir det att skriva inköpslista, gå till affären, laga mat. Vad vuxet!

FUNDERSAM

Jag håller på och rensar i mina garderober samtidigt som jag lyssnar på ABBA. Åh, vad jag älskar Spotify alltså! Hur levde jag innan?

Just nu funderar jag på:

* ...om det är okej att fråga en kille som man har pratat lite smått med och som vet vem man är om hans msn? Vi känner inte varandra, men tycker om att prata. För i så fall gör jag det imorgon. Typiskt att min bästa Natti är ute på landet och inte kan prata med mig! Jag behöver henne nu.

* ...vad man gör med sina Ben & Jerrys-burkar? De är ju så himla söta! Kanske borde man spara dem och ha en liten samling? Man kanske kan fylla dem med något gott och ge bort till folk. Men frågan är om de förstörs om man diskar ur dem?

* ...varför det på sistone har ringt så sjukt många telefonförsäljare? Har telefonförsäljarföretagen blivit överbefolkade av sjuttiofemton nya medarbetare som sitter och ringer runt eller finns det någon annan anledning? Inte vet jag, jag vet bara att jag alltid är lika positiv och trevlig mot alla som ringer. Kanske är det därför.


SVENSKA KYRKAN I PARIS



Jag tror att jag ska gå med i Svenska kyrkan i Paris i höst. De har speciella aupair-träffar och verkar ha många roliga aktiviteter på gång. Det kan kännas som en trygghet också att kunna gå dit och känna gemenskap, ro och få prata svenska. Dessutom ligger den inte alls långt ifrån där jag kommer att bo (om allt går som det ska). Perfekt!

REFLEKTION

Jag pendlar hela tiden mellan "ångest" och glädje inför den stundande tiden i Paris. Det växlar typ varje minut. Jobbigt. Igår pratade jag med Dominiques förra au-pair Debby och hon var ärlig och berättade om både nackdelarna och födelarna. Hon sa dock att familjen är en riktigt bra familj, även om pojkarna är bortskämda, och att de bor i ett chict område. Hon rekommenderar de verkligen.

Men ändå, jag är nervös. Det är väl inte så konstigt heller, det är en stor grej att göra. Nu ligger jag på sängen och läser Amelia och så ser jag alla bra kvinnor som jobbar med tidningen. Jag undrar vad de har gjort tidigare. Har de varit oroliga och fundersamma förut, trots att de ser hur säkra ut som helst idag? Troligen. Jag vill bli en sån kvinna. Glad, stolt och snygg, med ett välfyllt liv i bagaget.

SOMMARLOV

Jag har sommarlov! Eller egentligen är det ju inget sommarlov eftersom jag har slutat skolan på riktigt nu. I alla fall för ett tag. Men hursomhelst är jag numera ledig. Det känns båda bra och dåligt. Anders tackade av mig och Johanna uppe vid Coop på förmiddagen. Vi fick vår sista lön, 7 liter jordgubbar och flertalet kramar av olika folk. Det har varit mycket roligare att sälja jordgubbar i år än vad det var de två tidigare åren. Nästa sommar skulle jag allra helst vilja jobba på typ Willys eller Coop. Det skulle vara jättekul!




Jag och bror min cyklade ut till Ekholmen på Gränsö efter besöket på Coop. Det var lagom varmt, blå himmel och ganska skönt i vattnet. Vi hade med oss äggmackor, bullar och juice. Mysigt.

EMY, MJUKGLASS OCH REGN





Jag mötte upp Emypemy på stan efter jobbet och vi tog varsin mjukglass på en av bryggorna vid Fiskaretorget. Det var supermys. Sedan kom världens regnskur (som jag även fick cykla hem i, därav den sista, blöta bilden) så vi sökte skydd under McDonald's tak och stod där och pratade istället. Vi ska försöka ha filmkväll hemma hos henne på tisdag, det blir najsigt!

Anders ringde till mig och sa att jordgubbsförsäljningen är över nu. Det regnade för mycket där ikväll för de stackars gubbarna, så imorgon ska jag bara upp dit för att bli avtackad och få min sista lön. Lite tråkigt tycker jag, av olika anledningar. En av dem ska jag berätta för Natti så fort jag får tag på henne.

FAIRYTALE



Alltså, jag tycker bara mer och mer om musiken i den här låten. Det är så bra! Det ryktas om att Alexander kommer till Allsång på Skansen ikväll, och om så är fallet tänker i alla fall jag sitta bänkad framför tv:n.

14 JULI

God morgon! Det är sol ute och redan 20 grader, så det kan nog bli en varm dag idag. Jag börjar jobba vid två och slutar senast vid sju. Ikväll ska jag träffa Emy för att kanske käka nåt gott på stan. Det blir mysigt!

Franskasamtalet igår gick super! Vi pratade i cirkus en timme på detta underbara språk, och trots att det var på telefon fungerade det bra. Det lär bli fler sådana samtal snart.

Nu ska jag läsa mina favoritbloggar, sedan läsa lite böcker + Amelia. Det är skönt att inte behöva stressa på morgnarna.

Följ min blogg med Bloglovin'

NORRKÖPINGSTRIPP



Idag bar det av en sväng till Norrköping och farmor & farfar. Vi åt god mat, pratade, tittade på film från min student (igår var det två månader sedan!) och så gick mami och jag en jättesnabbis på stan för att kika efter lite grejer. Jag köpte nada.

Det händer inte ofta att jag skrattar högt när jag ser på film själv, men igår när jag åt min Ben & Jerry's-glass såg jag på Natt på muséet, och den var väldigt kul. Jag vet dock inte om jag vågar eller ens vill se tvåan. Det brukar oftast inte bli bra.

Nu väntar jag på ett samtal från L. Vi ska prata franska, och det behövs. Jag måste börja repa ordentligt inför Frankrike nu liksom. Och dessutom har jag beställt hem prover på foundation, rouge, puder osv från Lily Lolo. Alla säger att det är ett så bra märke, så nu har jag skickat efter ett kit från England. Spännande!

Allt jag gillar upphör.

Passa dig,
jag gillar dig.


Emil Jensen


GLASSIGT VÄRRE



Jag unnade mig en Ben & Jerry's-glass från Coop som jag ska njuta av ikväll till en bra film. Jag fick massor av filmer från min syster, så lite glass och en sådan blir nog underbart efter allt snurr. Och jag har inte blommor i glassen, som det kanske ser ut som på bilden. (:

PERNILLA HÅLLER MIG KVAR PÅ JORDEN

När jag hade pratat med Dominique igår och börjat kolla efter billiga flyg hos Ryanair fick jag ett mail från aupair-world om en ny familj som var intresserad av mig. Jag gick in på deras profil och läste igenom. De skickade dessutom ett långt mail på franska till mig, och åhh vad de låter som en bra familj! Det blev lite jobbigt då, just för att det ibland är bättre att inte ha några alternativ att välja mellan. Då slipper man fundera på om det blir rätt eller inte, eller om det hade blivit bättre om man hade gjort på något annat sätt. Dessutom behöver man inte fundera på vad man går miste om när man gör sitt val av familj.

Jag mailade i alla fall tillbaka till den här nya familjen med en mängd frågor, men jag har inte fått något svar ännu. Om de inte har svarat innan åtta ikväll tänker jag maila min andra familj och föreslå datum då jag kan ta mig till Paris för att träffa dem. Men, som sagt, my world is spinning. Tur att Pernilla Anderssons musik håller mig kvar på jorden i alla fall.


EN DAG PÅ JOBBET




MIN VISFESTIVAL


Jeja Sundström och Stefan Demert


Pernilla Andersson var så bra! Jag lyssnar på henne på Spotify nu.


Anna och Andreas + folk


En riktig höjdare var Emil Jensen. Jag blev lite kär.


Marie Bergman


Carl-Johan Vallgren


Michael Saxell, Björn Kjellman och Jalle Lorensson


Jag och Andreas

Kvällen var jättelyckad! Vi hade med jordgubbar, bullar, vindruvor, baguetter, rosévin och filtar. Det var mysigt värre.

Nu ska jag cykla till Coop och jobba. Jag slutar senast klockan 16. Sedan måste jag uppdatera bloggen med senaste nytt angående au-pairfamiljer, det har nämligen dykt upp en till högintressant Parisfamilj. Allt bara snurrar.

URLADDNING



Jag är helt urladdad just nu. Hela dagen har jag gått och varit otroligt nervös, spänd och såklart förväntansfull inför samtalet med Dominique. Hon hade meddelat mig via mail att hon skulle ringa efter tre någon gång, så där satt jag på min säng och väntade. Jag hade laddat upp med frågor, papper och penna, vatten, kalender, mobil, handsfree och vanliga telefonen. Efter fyra fick jag ett sms från henne där det stod att hon hade blivit sen och undrade om det gick bra att hon ringde om tio minuter. Det var verkligen respektfullt av henne att höra av sig sådär! Så strax därefter ringde hon och vi pratade på knackig engelska, haha, men den värsta nervositeten lade sig ganska snart. Vi pratade i en timme om det mesta, och jag fick ett väldigt positivt intryck av henne. Hon lät gladare och yngre än jag hade väntat mig, och det märks verkligen att hon bryr sig om att det ska bli så bra som möjligt för alla. Vi bestämde att jag ska åka ner till Paris så fort som möjligt och stanna en natt hos dem för att se så att det kommer fungera. De står för halva resan, så det är jättebra.

Just nu är jag glad att jag har en blogg. Att bara få skriva av sig i ett inlägg som detta, fungerar som terapi för mig, och jag börjar redan få tillbaka mina känslor. Nu ska vi äta hemlagad pizza på balkongen och dricka lite vin. Det känns som att jag behöver det nu. Senare ska jag blogga om Visfestivalen igår!

PS!

Dominique (mamman i min eventuella värdfamilj) ringer mig imorgon runt tretiden. Jag blir nervös när jag tänker på det, men samtidigt känns det fantastiskt kul!

GOD MORGON

Det är tidigt, och jag har varit vaken från klockan sju. Jag misstänker att jag inte kommer hinna blogg nåt mer idag, så det är lika bra att passa på nu.

Henrik och jag sov i båten inatt. Det var ruskigt kallt till en början, men sedan slocknade båda två av ren utmattning.

Igår satte Visfestivalen igång. Det betyder ungefär jättemycket folk, många försäljare av krimskrams och rätt många fulla människor. Det spelas ju såklart också en hel del bra musik. Mamma och pappa + Lena och Göran var inne i ruinen igår, så Henrik och jag gick och strosade omkring ett tag innan vi satte oss och tog varsin öl och lite nötter i tältet utanför. Där satt vi och väntade på att Mikael Wiehe skulle dyka upp, men det dröjde, så vi gick hem och värmde oss innan vi gick tillbaka till ruinen. Så nu har jag både fått se och höra honom och jag är jättenöjd!

Dagens schema ser ut på följande sätt: Jobba 9-14, hämta Andreas på stationen, börja köa utanför ruinen, Visfestival! Det blir nog en kanondag det här!

RAINY DAY


It's raining, but no men. Tyvärr.


Jag har varit och fixar jordgubbsschema för de kommande två veckorna nu på morgonen. Säsongen blir förlängd med åtminstone en vecka till, vilket på sätt och vis är bra. Mer pengar till mig. Jag är också klar med tackkorten till studenten. Det har snart gått en månad, så jag känner att det är hög tid att skicka iväg dem.

Vid två börjar jag jobba, så nu ska jag sätta mig och kolla i min Höökstidning som kom på posten idag. Det är alltid lika roligt.

PAPPAS FÖDELSEDAG DEL 2


Det är fullt av turister i Västervik för tillfället. Jag tycker att det är mysigt, förutom när man kommer cyklandes hem från stan efter jobbet och tvingas plinga på alla människor så att man ska kunna ta sig förbi. Titta bara på alla båtar!


Pappas födelsedagstårta uppskattades och gick åt.


På kvällen blev det middag på Tre rum och kök där det åts Västervikaren - en supersmarrig trerättersmiddag. Här är huvudrätten...


... och efterrätten. Mumma !


Jag avslutar dagen med en bild på mami & papi. Jag älskar de röda träskorna som kommer från farmor!

GRATTIS PAPPA !


Min käre och bäste far fyller år idag, vilket resulterade i en bild på honom och min (hans) jordgubbstårta! Synd bara att han var tvungen att ha på sig en röd tröja på bilden. Det tar liksom fokus från de röda bären.


Jag gjorde pannkakor med fläderblommor i. De smakade fläder och chips, och kommer troligtvis inte att göras om igen.


Mitt studentkort kom på posten. Det var väl helt okej, men vi ser aningen ihoptryckta ut under det där provisoriska tältet. Typiskt att det skulle regna just då.


Jag inviger min älsklingsklänning idag. Åhh, vad jag tycker om den! (Ignorera mina raggsockor som inte alls går ihop med klänningen)

JORDGUBBSTÅRTA

Jordgubbar


+ grädde


= min första tårta !


DEMONSTRATIONSBILD !



Såhär snurrigt har det varit för mig de senaste dagarna. Och trots det mår jag hur bra som helst!

DET HÄNDER SAKER HELA TIDEN



Trots att min kalender för tillfället ser rätt tom ut (bortsett från sommarjobbet) händer det så mycket att jag nästan går sönder just nu. Jag vet inte var jag ska börja berätta, för allting känns så stort för mig. Det som hände senast var att jag var hos min sjukgymnast för det som troligtvis var sista gången idag. Det känns rätt så tråkigt, för han och jag hade väldigt kul tillsammans, och om han inte hade gått på semester nästa vecka och fyra veckor framåt hade jag träffat honom om en vecka igen. Dumma semester. Hur som helst har han gett mig en del övningar som jag ska göra, både för min höft och mina axlar.

Angående au-pairgrejen nu då... Jag har fått 12 mail från familjer som har anmält att de är intresserade av mig, men jag har tackat nej till alla utom två än så länge. Den ena familjen har jag haft mailkontakt med, och båda parter är intresserade. Mamman (Dominique) vill ringa upp mig och prata, och om det känns bra efter det kan vi i princip säga att det är klart sedan. Hon har skrivit två långa mail, ett på franska och ett på engelska, så jag har koll på det mesta rörande familjen. Jag har också fått deras tidigare au-pairs mailadress, så jag ska ta och skicka iväg ett mail till henne och höra hur hon tycker att upplevelsen där nere har varit. Spännande! Idag var första gången som jag blev riktigt nervös, men det ska inte få stoppa mig!

Jag har fått en ny kamera nu, äntligen. Och så har jag fixat ett minneskort på 2 GB, så nu är jag igång. Trevligt.

AU-PAIR WORLD



Nu händer det grejer! Jag skickade iväg min ansökan till en familj som jag hittade på Platsbanken. Det var verkligen en lockande annons som jag svarade på, och nu sitter jag här och hoppas som sjutton på att de ska välja just mig, även om jag är realistisk nog och inser att det inte räcker med att söka till bara en familj. Så vad jag har gjort nu är att skaffa en egen profil på den här sidan. Där kan jag söka och ta kontakt med familjer, och familjer kan ta kontakt med mig. Det var också det som hände. Bara några få minuter efter att jag hade fyllt i uppgifterna på min sida fick jag ett mail från en familj. Tyvärr verkar den inte så intressant. Familjen med tre pojkar bor på landet, ca en timme från Paris. Det är ju inte riktigt vad jag har tänkt mig. Men jag ska fundera och svara dem imorgon, eftersom jag aldrig tänker speciellt bra under dygnets mörka timmar. Förövrigt har jag uppdaterat bloggen med en ny kategori; Au-pair i Frankrike. Tyckte att det var dags nu med tanke på att jag är på gång!

AU-PAIRANSÖKAN KLAR

Woho! Nu är jag klar med min ansökan! Jag är nervös, glad och förväntansfull just nu. Min bästa syster har hjälpt mig med brevet, så det har blivit kanonbra. Nu sitter jag och letar efter familjer som jag kan tänkas bo och jobba tillsammans med i Frankrike, eftersom de flesta jag hade sett ut redan har försvunnit.


MY DRESS



Men fasiken vad den är finare i verkligheten!

VAD SKULLE DU DÖ FÖR?


MIN FETA FREDAG

Kameran har försvunnit med mamma och pappa ut till skärgården, så detta inlägg får innehålla en google-bild. Annars hade jag säkerligen fotat min feta fredagskväll. Jag har nämligen bunkrat upp med chips och godis + en eller två bra filmer som jag ska se tillsammans med mig själv. Jag behöver ha egna kvällar och lära mig uppskatta mitt eget sällskap.

Det är så typiskt. När jag jobbar får jag massor av idéer som jag tänker skriva om i bloggen. Senast igår var det om fördomar, och idag var det om varför vi hela tiden måste jämföra oss med varandra. Problemet är dock att när jag väl kommer hem är jag oftast så trött och hungrig att jag varken har ork, lust eller idéer att skriva om dessa ämnen. En vacker dag ska jag ändå försöka mig på det. Det vore ju intressant.

Förresten. Jag har köpt den underbaraste klänning man kan tänka sig! Den kommer från Ogräs och jag blev kär i den direkt. Jag befarar dock med detta att jag faktiskt börjar bli shopaholic igen. Inte bra. Det finns en väska på H&M nu också, men jag ska försöka hålla mig från den...


LITEN UPPDATERING



Oj vad dagarna går fort! Imorgon är det tre veckor (!) sedan jag tog studenten, och idag är det en månad sedan mami och jag åkte till Barcelona. Dit längtar jag tillbaka just nu, därav bilden på min finfina argentinare #1. Jag har jobbat i princip varje dag sedan skolavslutningen, men idag är jag faktiskt ledig. Det är inte helt fel. Jag var ute och sprang en sväng i värmen på morgonen, och nu tänkte jag försöka skriva klart min au-pairansökan så att jag äntligen kan få iväg den. Därefter kanske det blir bad ute vid Gränsö eller vid poolen. Vi får se.

I tisdags träffade jag Linnéa på Sahara. Vi tog en fika och pratade om vad som hänt sedan sist (december). Efteråt cyklade vi upp till Bökensved och tittade på en fotbollsmatch. Västervikslaget förlorade, men det gjorde inte så mycket. Jag hade ju trevligt ändå.

Jag har nu gått hos en sjukgymnast i tre veckor, och jag har knappt ont alls längre. Jag är dock dålig på att göra övningarna som han har gett mig (dålig disciplin), men det verkar ju fungera ändå. Idag kunde jag till och med jogga en sväng.

RSS 2.0