LUCIAPRESENTATION, HERE WE GO


JULMAT OCH MIKROFON




Fredagen bjöd på julstädning hemma. Innan dess hann jag med ett besök på Spa't där jag fick en underbar ansiktsbehandling. Ohhh, så gott det var med lite vardagslyx. En timme fick jag ligga på en värmebrits, lyssna på avslappnande musik, få ansiktet härligt med diverse grejer, handmassage, axelmassage och även plockning av ögonbrynen. Mumma, säger jag bara! Nu dröjer det ett tag innan jag ska dit igen, men det blir åtminstone ett besök till.

På kvällen hade jag tänkt hänga med Sara och Åsa och några till på maskerad i Gamleby, men jag avböjde i sista stund. Istället spenderade jag kvällen hemma själv, tillsammans med god sushi och underbara Ally McBeal. Inte fy skam det heller.

På lördagmorgonen åkte vi till Norrköping och farmor och farfar för att ta del av det årliga julbordet. Det här året åt vi på Palace, som har ett finfint läge vid strömmen. Massor av god mat, julmusik och trevligt sällskap gjorde dagen. Innan vi promenerade ner till Palace gick mamma och jag en runda på stan. Jag inhandlade en mysig farfarströja, ett par supermjuka jeansleggings och en varm, gosig mössa (som jag har på bilderna ovan).

Igår var det första advent och jag tände första ljuset. Senare tog jag bilen upp till stationen och hämtade mormor, innan vi allihopa gick en runda på Kulbackens julmarknad. Jag hittade inget av värde, men fick mig ett bra samtal med en mycket viktig man. Efter den utsökta lunchen hemma i köket var det dags att bege sig in till torget. Jag och de andra luciakandidaterna skulle nämligen presentera oss lite kort på en hästvagn som fick agera som scen. Jag var först ut, lite nervös, men det fixade sig nog helt okej. Det roliga är att jag håller mikrofonen med två händer, som om jag måste hålla i mig, annars faller jag. Men konstigt nog ser det inte dumt ut. Lovely!

"DET ÄR EN FUL VISA"

När jag va liten då va jag elak det vet ja
När de sa att jag skulle pissa då sket ja

Kajsa Kavat

10 THINGS I HATE ABOUT YOU

Jag har inte förstått grejen med Heath Ledger förrän idag då jag såg filmen 10 orsaker att hata dig. Det vackra ansiktet, rollfigurens sätt att vara och det underbara håret som får mig knäsvag... mmm.










MAGNIFIKA MÅNDAG

Dagen har varit fruktansvärt aktiv. Jag började med att gå upp innan 8, äta frukost, göra mig iordning och sedan powerwalka upp till frissan vid Allén. Där klipptes mina slitna toppar bort, och nu har jag ett lite friskare hår än innan. Still blonde också, bara för att jag aldrig kan bestämma mig angående hårfärg.

Efteråt blev det att promenera hemåt, titta på film, laga mat, ut och gå med pappa och sedan läsa ett tag. Det var en felfri dag fram tills dess, men sedan hade jag slut på idéer att förverkliga. Ingen att träffa och inget att göra.

Imorgon händer det lite grann i alla fall. Och hörrni, nu är det 7 dagar kvar att rösta på mig till Lucia! Sms:a "VT Lucia 1" till 72680. :) :)


ATT SKÄNKA JULKÄNSLA GÅR TILL SÅHÄR


MIN VECKA I ORD OCH BILDER

Min vecka har passerat, och jag har hunnit med att träffa massor av vänner och gjort massa skoj. I måndags skulle jag ha träffat Erika, men hon hade blivit sjuk, så istället gick Anna och jag på bio och såg Flickan som lekte med elden. Bra film och goda popcorn! :)



Tisdagen besökte jag frissan uppe vid Allén för att få lite hjälp med mitt hår. Klippa kort, klippa lite, klippa ingenting, färga mörkt, slinga ljust, slinga mellan... Alltså, mitt hår har jag alltid beslutsångest för. Jag bokade en klipptid tills imorgon, samt köpte antifrissmedel och inpackning för 200 spänn. Som hittat. Sedan har jag bestämt mig för att jag inte ska färga håret innan Lucia är över, för folk som röstar på mig förväntar sig ju att jag ska vara blondie.

På eftermiddagen var det dags för första sånglektionen på länge. Det gick toppen och var skitkul. Nu dröjer det tills nästa tisdag, men som bekant så går tiden fortare än man tror.



I onsdags mötte jag upp Sara för lite fika på Kannan. Det blev kaffe och chokladboll. Mumsigt. Vi snackade väl mest om förra helgen, den kommande helgen och kärlekstrubbel i alla former. Mysigt till tusen.



Torsdagen började hos tandläkaren där jag äntligen skulle fått en ny nattskena, men när den stora plastklumpen fördes in i min mun visade det sig att den inte passade. Nya avtryck togs, och om två veckor ska jag dit igen. Tummen upp. Eller längs med kanske.

Vid halv fem var det premiär för luciaträningen hos Lions. De hade dukat upp med kaffe, pepparkakor, juice, bröd, pålägg och ja, allt man kunde tänkas behöva denna torsdagseftermiddag. Sångerna gick bra att sjunga och jag är övertygad om att det kommer att bli ett wunderbart luciatåg. :)

På kvällen stack pappa och jag till McDonald's för att käka kvällsmat. Mamma skulle ha finbesök, så han och jag flydde hemifrån. Vi åt på Donken och cyklade sedan vidare till bowlinghallen där det bowlades en timma. Pappa vann, men vi var jämlika ända till slutet. Kul ju. Kvällen avslutades med McFlurry, och det är ju inte så dumt det heller?



På fredagen vankades det party hos Sara. Det var bara vi tjejer den här gången. Vi var där ett tag innan vi stack till Club 9 och senare till Morella. Jag vet inte om det bara var jag eller resten av Västervik också, men det var bara inget drag ute? Betydligt lugnare kväll än förra helgen.



Lördag och söndag har varit lugna, fina dagar. Jag har fotat en del, men känner bara för att lägga upp en av bilderna (bild 3). Resten är skitfina och jag är nöjd som sjutton, men nej. De får vänta. Sista bilden går under titeln: Kvart i två hos mig, för det var nämligen det klockan var denna söndag när det smaskades frukt i köket.


JAG KAN SPEGLA MIG I MIN SPIS

Det var värt ett försök och det fungerade ju faktiskt. Jag kan spegla mig i min spis.


NOVEMBER ÄR EN GRÅ MÅNAD

November är en grå månad.


Bild från i måndags

STJÄRNKLARA DAGAR

Sånglektionen igår gick helt fantastiskt bra! Jag är nöjd och han likaså. Nu dröjer det 13 dagar tills nästa gång.

Det händer någonting varje dag. Så fort jag har skrivit klart det här inlägget ska jag bege mig in till stan för att fixa grejer, och efteråt blir det fikamys med Sara. Imorgon börjar Luciaträningen, pappa och jag ska på bio, ut och äta osv. På fredag hoppas jag att jag ska träffa Henke. På kvällen blir det party hos Sara. Bra alltså. Helgen tror jag är ganska lugn, men sedan händer det grejer veckan efter igen.

Min blogg är inte så rolig längre. Jag har fotat men inte orkat lägga över bilderna på datorn än. Därför lite bildtomt. Som utfyllnad slänger jag in denna och påminner er därmed att rösta på mig till Västerviks Lucia. Sms:a "VT Lucia 1" till 72680.


PREMIÄR FÖR SÅNGLEKTION

Ohh, jag börjar bli lite nervös. Jag ska sticka iväg till min sångpedagog nu, och jag har inte sjungit för honom sen innan studenten. Pirr.

TVÅ EXTRA FINGRAR

Igår hade jag fler besökare än på länge. Kan det bero på att min senaste rubrik här på bloggen lockade? Jag vet inte. Hursomhelst så får ni gärna stanna kvar. Då blir jag glad.

Jag har egentligen ingenting att skriva, trots att jag verkligen vill. Det beror på trötthet, oinspiration och helt enkelt på att vissa saker inte ska skrivas på en blogg som kan läsas av personer som är inblandade. Inget allvarligt alltså. Jag har inte svininfluensan eller tolv fingrar. Hade jag haft det hade jag i alla fall haft något att skriva om. Och vad fort det hade gått med två extra fingrar. Jag dubbelkollade precis mina händer för att se så att allt står rätt till, och yeZ, det gör det.

Jag ska iväg på bio ikväll med Anna. Vi ska se Flickan som lekte med elden. Jag ska på bio på torsdag också. Och så var jag på bio i fredags. Plus att tredje Stieg Larsson-filmen kommer snart. Suck. Henrik, nu hade jag behövt dig på bion!


PARTY SOM BLEV PEPPT

Trött. Seg. Snurrig. Hes. Hungrig. Glad.

Konsekvenserna från nattens party hos Jonte. Sara hade tidigare sagt till mig att det inte skulle bli så mycket drag, men när hon och jag vaknade upp hos Åsa i morse kunde vi slitet konstatera att hon hade haft fel. Det spårade lite grann igår. Sugrör i vinflaskor, macho man #1-dans, toabesök med skor i händerna, en cykel som vi skulle ha över ett alldeles för högt staket, en IFK Göteborgare (ut)klädd till AIK:are med mössa, halsduk, matchtröja. Vid halv fyra bestämdes det att jag skulle med hem till Åsa och spendera natten där. Jag och hennes röda soffa är numera ett bra team.

Inga bilder finns från denna spektakulära kväll, och det är nog tur det. Puss!


LUCIA OCH FIKA




Fika på Kannan med Anna. Latte och vaniljbulle i värmen medan regnet föll utanför. En ensam man vid bordet bredvid, som efter att ha ätit upp sina tre sötsaker på tallriken, pratsuget började fråga oss om Västerviks singelliv. Tillsist blev det för mycket, och jag önskade honom lycka till. En suck av lättnad drogs när vi genom fönsterrutan såg honom promenera bortåt. Hemåt.



Glöm inte att rösta på mig till Lucia! Skriv VT Lucia 1 och skicka till 72 680. Puss & kram!

FRÖKEN GLAD

Maha, jag är glad idag. Ebba grön, bra hårdag och en stundande fika på stan gör susen. Nu ska jag ringa ett tråkigt samtal till en jobbperson, sedan blir det att sjunga julsånger för full hals inför Lucia. Och sist men inte minst lite lunch innan stan. Lovely!



FREDAGENS ÖVERRASKNING KOM PÅ TORSDAGEN

Som sagt. Ni kan glömma Västervikstidningen imorgon, titta idag istället. Och jag räknar med att ni röstar på mig! Messa bara: VT Lucia 1 till 726 80. Puss i förskott!


JAG SÄGER INGENTING

för då är det många av mina vänner som kommer säga vad var det jag sa? För nu sitter jag här, dag ut och dag in. Jag har till och med bilder på sidan, lalala. Ja, du gissade rätt. Vi snackar om facebook.

NU:

Bonde söker fru och naturgodis. Mmm...


ONSDAGSHÖSTANDE

Jag funderar på att göra en fotobok av mina balbilder. De är finfina, både böckerna och bilderna. Kruxet är att jag är mer sugen på att spela Super Mario nu.

Och hörrni. Glöm inte bort att kolla i Västervikstidningen på fredag! Jag tror det går lika bra med deras hemsida också. Friday, I'm in love?

KALLA DAGAR OCH MÖRKA NÄTTER

Söndag & måndag spenderades hos mormor. Jag hann med att träffa kusiner och släkt, samt kossor och katter. Vädret var inte det bästa, och trots jackor, mössor och vantar var man kall dygnet runt.



ÄNNU MERA PUSS PÅ ER

Världens bästa Dylan och bilder från 19:e och 20:e december 2007 gör sig bra en natt som denna. Jag minns och saknar. Vi hade rätt kul ändå.







KÄRLEK & PUSSAR X10

Jag tänkte sprida lite kärlek i bloggen, och letade därför reda på de pussbilder jag har på datorn. Här är resultatet. Och glöm nu inte att pussas mera!












Lova, Lisa, Elin, Felicia, Louis, Doudou, Toupie, Melchior, Annie & Sonnie. Puss!

VISIT I BYN

Jag åker till mormor om drygt en timme. Vi ska umgås, äta våfflor, prata och ha det trevligt. Jag kommer hem imorgon efter lunch nånting, för då har jag en speciell grej som väntar i Västervik. Vad det är får ni snart reda på. Spännande!


KOMPIS KOMPIS

Grå novemberdag i staden. Ulf och jag möttes upp på torget och begav oss mot Sahara för att värma oss med te och kaffe. En biskvi slank ner på vägen. Det var tomt på uteserveringen, men inne pratade vi på om både nytt och gammalt som har hänt sen sist. Nu är jag arg på Ulf för att han åker tillbaka till Göteborg imorgon. Han borde stannat här hos mig.

Hursomhelst. En grå novemberdag i staden som ändå blev ganska fin.





HEMLIGHETSFULLA LISABELLA

Mjaaaaha, nu har jag precis fått ett väldigt trevligt telefonsamtal från en viss Patric. Nyfikna? Det förstår jag. Men ge det tid, mina vänner, ge det tid. När tiden är inne lär ni märka det här på bloggen. Och på lite andra ställen också. :)

(Och lägg märke till att det här inlägget platsar under kategorin "Stora händelser". Tihi!)

ERA FRÅGOR, MINA SVAR

Hej lillsyrran! Jag vill veta vad du känner har varit det mest positiva med resan och tiden i Paris! Vad har varit den mest värdefulla erfarenheten? Vi hörs på fredag! Kramar!

Det met värdefulla har absolut varit att upptäcka det franska chokladbrödets olika smaker! Haha. Skämt å sido. Något som jag kanske uppskattar ännu lite mer är att jag känner mig mer vuxen efter den här upplevelsen. Jag fixade faktiskt att vara där trots att det ibland var jättejobbigt. Även om jag inte var ensam på vägen var det jag som kände allting, fattade beslut, reste osv. Jag känner mig starkare nu än innan. Och det är en bra styrka som jag försöker plocka fram när jag behöver den.

Jag undrar om du fick många nya vänner under den tid du varit i Paris? Tror du att du kommer hålla kontakten med någon av dem?

Jag träffade ganska mycket folk i Paris, men många var sådana man träffade en eller ett par gånger, ofta genom Svenska Kyrkans aupairträffar. Jag kom närmast två tjejer, Amanda och Emma, och dem hoppas jag att jag kommer hålla kontakten med. Alla vi tre kommer ju från Småland, och det är en klar fördel! :) Men attityden i Paris är mer avslappnad än här hemma, och det leder till att man är mer öppen och social. Man är inte nervös för att träffa nya människor, vilket gör att det är lätt att göra sig nya vänner i en sådan situation.

Det har varit kul att läsa din blogg...och vilka fina bilder.
Kram

Vad kul att du och din karl har hängt med på bloggen! Tack så mycket för alla kommentarer. :)

Vad har varit det bästa respektive det sämsta med din Paris-vistelse? Kram från M.

Det bästa har jag redan varit inne på i mitt första svar. Men såklart, det har ju varit ett privilegium att faktiskt ha bott i Paris och kunna välja och vraka bland hela sortimentet där! Det sämsta med resan är enkelt. Det var att bo hemma hos en familj sådär tätt inpå varandra. Det gick mig på nerverna tillsist. Men jag ser ändå mest fördelar med den här resan. Absolut.

Hejsan Lisa! Bra att du mår bättre nu,förstår att du längtar hem.Har det varit som du tänkt dig i Paris med barnen och matlagningen? Kram Gunilla

Nej, det var inte alls som jag hade tänkt mig. Jag hade ju bunkrat upp med min hemkunskapsbok med massor av bra recept, men det enda receptet som kom till användning var när jag skulle göra bondomelett till mig och stora killen på onsdagskvällarna. Annars lagade jag ju samma mat vecka in och vecka ut: kött + ris eller kött + broccoli eller fisk + ris eller fisk + broccoli. När det gäller barnen hade jag dålig koll innan på hur liten eller stor man är när man ett 2,5 år gammal. Det fick jag verkligen lära mig. Paris var dock minst lika fantastiskt som innan, så staden var i alla fall som jag hade väntat mig! :)

hey lisa!
how are you?
i keep reading your blog, but only in the holiday.
did you get some friends in paris? will you keep in touch with them?
what is the most valuable experience in the travel?
i loooooove the picture in your blog. did you keep all of them in your own PC? if it is possible i'd like to have some large scale photo with your face in it on my PC!

Hi Bingling! I'm fine, thanks, what about you? It's nice to hear that you keep reading my blog. :) Yes, i made a couple of friends down in Paris, and I really hope that we will stay in touch with eachother. Thank you, yes, I have all the pictures saved on my computer, but I don't think it's a good idea to send them to you. But hey, you can always check out my blog! :)


en tisdag på jorden

Jag har det lite jobbigt just nu.
Med vem jag är.
Vad jag vill.
Vad jag borde.
Jag är inte klar med att vara tonåring.
Jag är inte redo att bli vuxen.
Vad är det de vuxna kallar det?

Identitetskris.

Just så var det.
Ett steg i vuxenvärlden.
Ett steg i tonåren.

Identitetskris.

RSS 2.0