SALEM AL FAKIR

Dålig uppdatering idag, men jag bjussar i alla fall på en fin video med en fin låt framförd av en fin kille.


♥ 1 ÅR

Min blogg och jag firar ett år idag. Jag tycker nog allt att vi kommer ganska bra överens.


Min bild från Montmartre, Paris.


GRANNAR I NYCKELHÅLET

The Passenger - Iggy Pop. Påminner mig en del om Brysselresan förra våren. Det är snart ett år sedan. Uuuh. Världens bästa resa.

Idag har det dock varit lugnt. Jag försov mig lite på morgonen, men hann trots det till jobbet före alla andra. Det blev en lång dag in the office, vi satt kvar till kvart över två innan vi var klara.

Pappa och jag är nyss hemkomna från öppet hus på Högskolecenter här i stan. Jag är lite sugen på att läsa en kurs till hösten, och nu har jag skaffat ett konto på studera.nu samt letat runt lite bland ämnen som kan vara intressanta. Jag har hittat några stycken inom hälsa, beteendevetenskap och samhälle. Det blir att fundera lite kring alla val, så får vi se vad det blir.

Nu ska jag titta på andra delen av Arn som går på tv. Dessutom tror jag att det är slutbloggat för ikväll. Men jag bjuder på en smygbild jag fotade på en granne + mamma genom nyckelhålet tidigare. Roande.


SNART ÄR DET PÅSK!


Igår rotades påskprydnaderna fram! Köket är det mest påskpyntade rummet hemma i lägenheten.


Färger, fjädrar och ris.




Kycklingparaden som jag och mina syskon har gjort står i köksfönstret. Pappa har panik över detta, men jag, min bror och min syster diggar det.

NY TRÖJA




Fint, tycker jag!

VINGLAS OCH BÖCKER

Fynd från gårdagen, samt fynd från årets bokrea.




TEFAVORIT



Köpt i en tebutik i Stockholm. Luktar juligt och smakar ljuvligt. Mmmmm!

ERIC SAADE OCH JAG I NORRKÖPING

Det blev en spontantripp till Norrköping och farföräldrarna igår. Inte alls planerat, men när jag insåg att mörkrädda jag skulle vara ensam hemma under lördagskvällen (+ att det dessutom var Earth Hour = supermörkt), valde jag att följa med mamma och pappa upp dit. De släppte av mig innan de fortsatte vidare upp mot Katrinerholm.

Hos farmor och farfar bjöds det på god mat, fika, kortspelande och shopping. Jag gick en tur på stan, och efter rykten att Eric Saade skulle uppträda i Linden begav jag mig givetvis dit. Det var ingen tvekan om var det var han skulle dyka upp - jag följde bara strömmen av tjejer och kom fram till the place. När han väl var på plats sjöng han en ny låt, samt Manboy. Såklart. Sedan blev det signering, och även fall jag inte ville ha varken skivan eller autografen, kunde jag inte låta bli att knäppa lite bilder.

Så mycket shopping blev det annars inte. Jag fyndade fyra underbara vinglas på Myrorna, men det var också allt. Dock förlorade jag 3,50 kronor på kortspelet. Det är väl bara att konstatera att jag inte hade så mycket tur i spel igår. Annars var det en bra dag i Norrköping!







KVÄLLSBILDER




INKÖP

Body vit + body rosa från Gina Tricot (beställda från internet, kom med posten igår)



Grönt te från Hälsokosten + grönt te-smakprov från Tre rum och kök



Ja, sedan blev det en burk med vitamin B5 (pantotensyra) också, men det stod min kära mami för.

DAGAR

Igår hände det inte något speciellt. Pappa åkte iväg på kurs, så mamma och jag var ensamma hemma. Det är vi fortfarande, för pappa har inte kommit hem än. Det tar ju lite tid att åka från Karlstad.

Jag tittade på film efter jobbet. Fast först blev det mat: råris och massor av grönsaker + räkor. Filmen som sågs var Eva och Adam - Fyra födelsedagar och ett fiasko. Det är svårt att inte önska att man var 14 år igen. Trots det, eller kanske tack vare det, gillar jag filmen massvis. Adam, Eva, Alexander, Annika, Petra, Tobbe. Lycka!

På kvällen rensade jag bland alla miljontals smycken som jag har samlat på mig genom åren. Det var nödvändigt. Massor av halsband och armband togs bort, och nästa projekt blir att köra de till Röda Korset. Kanske att de kan vara till hjälp för någon annan?




Idag var det jobb igen. Konstigt nog har jag varit mer trött än vanligt dessa morgnar, och idag var inget undantag. Efter lite kämpande kom jag i alla fall iväg till jobbet, och där var de flesta på bra humör. En kaffe, några pinsamma situationer och flertalet gäspningar senare träffade jag mamma och mormor vid Tre rum och kök, och så lunchade vi där med grönsaker, fisk, potatis, kaffe osv. Det var mysigt. Senare blev det en tur på stan, och vad som inhandlades visas i nästa inlägg. Innan vi gick hemåt drack vi kaffe och åt semlor på Kronans Droghandel - det nya apoteket. De firade någonting, troligtvis att de är nya, och bjöd därför på dessa godsaker. Fint ju!


EN KORTIS

Det blev inget bloggande igår. Min kamera var på laddning, och inlägg utan bilder är inte roligt. Jag är hemkommen från jobbet, restaurangbesök och shopping med mamma och mormor nu, och jag har lite fynd att visa senare. Nu ska jag ut och socialisera mig på balkongen. Vi ses!


ROLIGA MAIL # 1

När jag rensade i min inkorg förut hittade jag några roliga mail som jag har fått genom åren. Jag fick idén att lägga upp de här på bloggen. Et voìla! Här kommer det äldsta mailet.

Halloj!

Ett gäng kommer under september månad att springa runt i Sverige på lågbudget. De ska jogga genom hela Sverige och därför behöver de namn på olika människor som de kan få gratis kost och logi hos någon dag. Jag tog mig friheten att uppge ditt namn, adress och telefonnummer.

Hoppas att det var okej!!

De kommer att ta kontakt med dig inom loppet av några timmar och de kommer då att informera dig om när de är framme. Jag hoppas verkligen att det passar och att du inte blir sur.

Jag har lagt till en bild på dem nedanför för det är ju aldrig roligt att ta emot okända gäster. Så nu vet du hur de ser ut när de ringer på din dörr!

Tack på förhand och kram!


NY KLÄNNING

Jag har fyndat en hel del saker på internet de senaste dagarna. Eller veckorna kanske. Just nu väntar jag på fyra paket som ska komma med posten, och idag kom första paketet. Det var en lila klänning. Me like.

En liten sneakpeak:


TISDAGSDEJT MED ANNA

Igår var det tisdag, och jag passade på att träffa Anna på stan. Hon behövde presenter till sin mammas kommande födelsedag, så jag hängde på som smakråd, eller kanske mest som socialt stöd, eftersom hon hade ganska mycket bättre koll på sin mammas smak än vad jag har.

Hursomhelst. Det var riktigt fint att träffas igen och snacka bort lite tid. Vi avslutade tisdagsdejten på McDonald's där vi smakade den senaste McFlurry'n: Lion Deluxe. Mmmmmm, vad den var god!!






DAGENS SYSSELSÄTTNING

Idag är en bra dag. Jag vaknade relativt utvilad, hade solsken i ögonen när jag gick till jobbet och mötte glada människor när jag kom fram. Det har varit fint. Och fler sådana här dagar lär det bli, med mer sol och varmare grader.

Efter jobbet gick jag till ungdomsmottagningen för första gången i mitt liv. Huuuu, jag var nervös som få. Eller kanske snarare som de flesta förstagångsbesökare. Barnmorskan som jag träffade frågade om jag ville sitta i stolen, men jag tackade nej och kunde andas ut lite. Hon skulle inte tvinga mig upp i stolen. Istället satte vi oss och pratade om p-piller, hon tog blodtrycket på mig och skrev sedan ut ett recept. Enkelt och snabbt avklarat. En provsittning i stolen får det kanske bli nästa gång. Uhhhh. Jag fick i alla fall ett läppglans med mig innan jag gick. Tack.

Efteråt gick jag till Spa't och bokade in en axlar-/nacke-/ryggmassage som kommer att bli av efter Londonresan. Det kan jag behöva. Nu ska jag bädda och sedan sätta mig på balkongen i solen och läsa Bitterfittan. Hjärta.



BLOGGTIPS FRÅN VIKA

Jag tänkte tipsa om en blogg för alla oss Västervikare som vill ha lite koll på Palladiums uteliv. Ute i Viken heter bloggen, och den startades av X antal sista års-medieprogrammare som har som projektarbete att dokumentera nattlivet i stan. Lite roligt tycker jag, för det är massor av läckra bilder, bland annat den som finns i detta inlägg. Och om någon undrar så fastnade jag inte på bild under gårdagens vimmel. Nu ska jag krypa ner i sängen och lääääääsa. Puss ♥


DET VAR INTE IGÅR

... men nu är min header tillbaka på bloggen igen. Den försvann helt plötsligt för några månader sedan, och jag har varken haft ork eller lust att sätta mig och börja om med den. Bloggdesign är ju inte speciellt roligt. Men ikväll tog jag i alla fall tag i det, och nu är den på sin plats igen. Fint, tycker jag.



Bilderna kommer från 1) Modevisningen förra våren 2) Mammas och mitt pepparkaksbak 2007 3) Mitt andra besök i Paris, sommaren 2008 4) Fotodag med Anna i juni 2007 5) En mini-släktträff hos mormor i januari 2008 6) Fotodag med Anna i oktober 2007

En skön mix helt enkelt.


SLAPP DAGEN-EFTER-DAG

Jag har legat i sängen hela dagen. Ja, förutom då när jag var uppe och åt mammas nybakade bullar. Mums. Jag har flyttat sängen så att den står vid fönstret. Det ser mysigt ut och jag gillar det, fast jag kan inte sova ordentligt än, eftersom jag inte har vant mig. Jag får se om jag flyttar tillbaka den eller hur det blir, men idag och imorgon får den i alla fall vara kvar.

Igår kom Ulf, Erika och Amanda hit på lite "förfest". Vi åt plockmat bestående av vindruvor, ananas, spanska jordgubbar och pepparchips. Vi hann med två omgångar Yatzy, och sedan gick vi in till stan och Palladium. Det var premiär för sällskapet, och det var KUL! Ulf gick till baren och köpte Sex on the beach till honom och mig, sedan dansade vi tills det var dags att ta sig hemåt. Jag och Amanda avslutade kvällen dansandes på övervåningen med en lång kille som påminde ganska mycket om Erik som jag träffade under en Mando-konstert på Hultsfred, och vi skrålade till både schlagerhits, senaste radioplågorna och gamla godingar som säkert mamma och pappa dansat till för en herrens massa år sedan. :)

Idag har mitt trötta jag helt enkelt fått tillåtelse att bara vara. Ett Vampire Diaries-avsnitt här, och ett Alias-avsnitt där. Läsa lite ur Bitterfittan och Yrkeshögskoleguiden. Imorgon är det jobb som gäller och jag kommer nog snart börja peppa. Det är inte dumt att ha ett jåb.




EN HELG I HUVUDSTADEN

Jag var på besök hos min bror i Estocholmo i helgen. Jag åkte upp till honom efter jobbet i fredags, och när jag efter 4,5 timmar äntligen kom fram till honom, hade han fixat paj och öl till oss. Det satt fint! Senare blev det godis, film, prat och tv-spelande. En lagom mysig fredag i hans lagom mysiga lägenhet.

Lördagen spenderades ute på stan. Vi gick från Henkes lya, via Vasastan, längs Drottninggatan och runt i Gamla stan innan vi slog oss ner på en Kinarestaurang och åt massor av wok, sushi, godis, glass osv. Det smakade riktigt bra! När vi var på väg därifrån mötte vi Robin Paulsson (från tv-serien Robins) på stan. Han är lika lång i verkligheten som han är på tv. :) Vi mötte i alla fall upp Love vid Odenplan och drog vidare till en biljardkällare för att sippa kaffe och catcha upp med allt som hänt sen sist. Det var trevligt. Sista stoppet på hemvägen blev en tebutik där jag införskaffade mig julens favorit - glöggte! Kvällen avslutades med två filmer och Super Mario.

Söndagen var en lugn dag då Henke pluggade läkargrejer och jag spelade tv-spel. Bussen hem gick strax innan fem på eftermiddagen, och den friska Västerviksbrisen tog emot mig tjugo i nio. Helgen blev riktigt lyckad, men det var såklart härligt med måndag och jobb igen!







RSS 2.0