SOLIG MÅNDAG.

Och så var det måndag igen.

Helgen har varit bra. I fredags kväll var jag hemma och tittade på filmen Winter's Bone och åt Ben & Jerry's senaste Nordic Water Peace. Den var god, men trots det långt ifrån min favorit Fairly Nuts. På lördagen jobbade jag några timmar på bion innan jag åkte hem till Daniel och blandade drinkar. Valde att inte följa med Natti och Anna ut på kvällen eftersom jag jobbade matinépasset på söndagen också. Efter jobbet blev det lite välbehövlig solning på balkongen. Mmmm, sola tänker jag göra idag igen, det är så himla härligt väder ute! Först måste jag bara bli av med dagens arbete, slutar kl. 16.

* Jag är glad för att farmor lyckades få tag i ett ex. av Blondinbellas tidning Egoboost Magazine. Har inte hittat tidningen i någon av affärerna i den här staden så jag blev lycklig när hon hittade den i Norrköping. Det dröjer dock en stund innan jag får den, men det är det värt!


KEXCHOKLAD HALLON.

Gårdagseftermiddagen och kvällen spenderades i Linköping tillsammans med Natti. Det fyndades en del grejer, däribland solglasögon från Monki, trosor från Gina, duschmössa och drinkpinnar från Lagerhaus, iskuber från IKEA och en lila trekantsbikini från Cubus.

Just nu sitter jag på kontoret och väntar på att klockan ska bli kvart över fyra. Då slutar jag och tänker cykla hem till Natti där det vankas tjejmiddag ikväll. Det kommer bli mysigt tror jag. Imorgon blir det upp tidigt eftersom det är torsdag, dvs. min springdag. Så det är bara att kliva upp ur sängen, hoppa i träningskläderna och snöra på sig springskorna och ge sig ut. Är sjukt opepp just nu, men det är ju ett antal timmar kvar.

Har ni provat den nya kexchokladsmaken hallon? Jag köpte den idag men tänker inte äta den förrän på fredag. Fin är den i alla fall!


Bild från SVD.


LUNCHRAST.

Jag har tio minuter kvar av dagens lunchrast. Jag kommer gå lite tidigare från jobbet idag eftersom Natti och jag ska till Linköping en sväng för att shoppa. Det ska bli roligt! Jag behöver titta efter en jeanskjol, en primer och Blondinbellas tidning Egoboost Magazine. Ser mest av allt fram emot att äntligen få besöka Monki som enligt hemsidan verkar ha helt underbara kläder! Har en tröja därifrån som Ulf köpte åt mig efter att jag bett honom om det och den är en favorit i garderoben.


Bild från Radiosonggirl.


BLI SMART AV VINDRUVOR.

En undersökning från University of Cincinnati pekar på sambandet mellan ett bättre minne och juice från röda vindruvor. Detta beror enligt forskarna på att de röda druvorna innehåller en hög mängd antioxidanter som stärker minnet. Juicen finns att köpa i utvalda matvarubutiker, på nätet och hos hälsokosten. Det kan vara värt att testa detta, framförallt till hösten då pluggandet tar fart för många och flertalet nya saker behöver läras in.


Bild från Paulaz.


ROBYN.

Hörde den här låten i helgen för första gången och tycker den är helt underbar. Lyssna här nedan!


MÅNDAG.

Och så var det måndag igen. Det känns ganska härligt för min del. När jag gick på gymnasiet tyckte jag att söndagarna var veckans värsta dag bara för att det var måndag efter det. Numera njuter jag fullt ut av att vara ledig på söndagarna och inte behöva göra någonting alls. Måndagsångesten är borta och jag tycker till och med att det är skönt att komma till jobbet tidigt på morgonen.

Helgen har varit fin med soligt väder och mycket uteliv. Det blev grillning med familjen i stugan vilket resulterade i att jag åt mycket mer mat än vad jag har gjort på länge. Hemskt gott var det! En del motion hanns med också och likaså ett kort besök hos mormor. På lördagkvällen satte vi oss på Harry's och åt middag för att fira mammas och pappas 28-åriga bröllopsdag. Efteråt cyklade jag hem till Daniel och myste fram till söndag. Träffade hans mamma också för första gången och det var lite nervöst men det gick bra ändå.

Tänkte bjuda på ett hälsotips efter jobbet, så stay tuned!


Bild från TTSPEKTRA.


PIRATES 4.

Igår var boyfriend och jag på bio och såg fjärde filmen i Pirates of the Caribbean-serien. Den var helt okej men alldeles för lång. Jag är redan från början negativt inställd till filmer som är längre än 1 timme och 40 minuter. Den här filmen var 2 h och 19 min. Aj aj aj. Men Johnny Depp är ju alltid lika snygg att titta på så det kunde ju faktiskt ha varit värre.

Nu sitter jag på kontoret och jobbar med deklarationerna. Var ute en sväng på lunchen och det är riktig sommarvärme ute! Hade ingen lust att gå tillbaka in, men nu är jag här och det är snart bara 2,5 timmar kvar på jobbet. Sedan tar jag mitt pick & pack och åker ut till stugan med mamma & pappa tills imorgon. Systeryster kommer dit ikväll också så då blir det grillning. Jag hoppas på att det ska gå att bada också efter ett varmt och svettigt träningspass.

Jag bloggar mer imorgon för nu ska jag jobba och göra mig förtjänt av en Nougatboll från Delicato till fikat. Tjing!


HUVUDVÄRK ÄR NYTT FÖR MIG.

Min dag har varit bra mest hela tiden. Var på jobbet vid 7 och kom därifrån vid halv fyra. Gick hem till min pojkvän både på lunchen och efter jobbet. Han har varit sjuk vilket gjorde att jag saknade honom lite grann. Det gör jag annars också i och för sig, men lite extra just idag.

Jag får mycket sällan huvudvärk men fick känna på det välkända fenomenet förut mellan lunchen och eftermiddagsfikat. Jag vet inte varför den dök upp men roligt var det i alla fall inte. Men efter kaffe, äggmacka och frisk luft släppte den så småningom av.

Imorgon ska jag ställa klockan på 5 för att ge mig ut och springa innan jobbet. På kvällen vankas det bio och Pirates of the Caribbean. Hade tänkt se den ikväll men det får bli imorgon istället. Det blir lite grann som en morot för mig under jobbdagen eftersom det är något jag längtar efter och därför känner att det är värt att jobba för. Tanken på att jag inte kommer dit och får min belöning förrän arbetsdagen är avklarad gör det till ett effektivt sätt att hålla ut, göra det jag ska och samtidigt tänka positivt!


ÄT GLASS OCH GÖR GOTT.

Nu är det såhär att jag vet om en jättebra deal som Ben & Jerry's har börjat med. Sedan tidigare har de ju lanserat den ena Fairtrade-glassen efter den andra vilket jag tycker är superfräscht. Senaste nytt är deras Nordic Water Peace som stödjer WWF:s arbete för Östersjön. På B&J's hemsida står följande om glassen:

"Nordic Water Peace är framtagen exklusivt för Norden för att öka medvetenheten om den allvarliga situationen i havet som omger oss. Under året kommer vi ha aktiviteter och insamlingar till stöd för detta ändamål".

Glassen är dessutom Fairtrade. Hur bra är inte det?


BIG BROTHER.

Jag har precis tittat på gårdagens avsnitt och Big Brother och kan inte sluta skratta åt deltagarnas uppdrag: att känna på saker i mörkret.














MÅNDAGSTRÖTT PÅ EN TISDAG.

Igår var det måndag vilket som vanligt innebar nya tag och en ny arbetsvecka. Det är den dagen på veckan som folk verkar ha svårast för. Själv har jag haft två roliga måndagar i rad nu, men därefter två sega tisdagar. Jag är jättetrött och har bestämt mig för att göra mina obligatoriska axelövningar innan jag kryper i säng, trots denna tidiga timma. Nåväl, lite extra skönhetssömn en natt kan väl inte skada? Jag kanske faktiskt känner mig piggare imorgon nu när jag utökat mina matvanor med en knäckemacka med keso och örtsalt och en kopp té runt klockan 20-21. Vi får väl se. Gott var det i alla fall!


17 MAJ.

Jag undrar om den 17:e maj 2011 kommer vara dagen då jag faktiskt börjar blogga på riktigt igen. Eller är det bara tillfälligt som vanligt? Det återstår att se, men för stunden känner jag mig riktigt sugen på att skriva och visa upp vad som händer i mitt liv!

Den andra maj började jag jobba heltid på Skatteverket. Har ett eget kontor med dator, fönster och garderob. Och som om inte det vore nog har jag min pojkvän i ett rum en korridor bort. Dit springer jag så fort jag behöver någon att pussa på.

Eftersom det här arbetet bara är tillfälligt (jag stannar som längst till första juli) så har jag tagit tjänstledigt från både bion och hotellet. Ska tillbaka dit senare i sommar igen, men för studen är det bara Skatteverket som gället.

I övrigt trivs jag väldigt bra just nu. Har kommit igång med powerwalking och löpning och det känns skönt. Motivationen får jag från en av mina favoritbloggar just nu, nämligen PT-Fia. Dessutom kommer den automatiskt nu när jag har ett väldigt stillasittande jobb. Spring i benen vid dagens slut är en regel!



Hej, Lisabella är tillbaka!

RSS 2.0