PICNICK

Idag skiner solen emellanåt och jag har planerat in en picnick med Tobias. Eftersom jag slutade tidigare än honom lovade jag att fixa både ät- och drickbara saker, vilket ledde till att jag för en stund sedan tog ut min kladdkaka ur ugnen. Snart blir det att brygga kaffe (hur man nu gör det?!) och sedan promenera in till stan för att möta upp honom. Det blir nog fint detta.

Annars har dagen varit som alla andra dagar. Efter jobbet följde jag med Chrille och Johan på deras lunch och pratade bort lite tid. Det var nog det. Nu ska jag göra mig iordning och förbereda det sista. Puss!


DAGBOKSINLÄGG FRÅN FÖRR

7 december 2007

Den här hösten har varit den bästa tiden i mitt liv, men samtidigt en av de jobbigaste. Jag får det inte riktigt att gå ihop. Men så är det. Det har hänt sjukt mycket saker, det har hänt så mycket som jag inte förstår. Eller förstår och förstår, det har påverkat mig något helt enormt. Främst så tänker jag på R. Så mycket som vi har varit med om under dessa burriga höstmånader är helt underbart. Han är min drog. Det han gör, säger och utstrålar har styrt hela min dag. Om det har blivit mycket prat, många kramar, mycket umgänge mellan oss så har jag svävat på moln resten av dagen och kvällen. Och har det i stället bara varit ett nickande hej så har dagen känts i princip onödig att fortsätta leva. Mitt liv har alltså genomgått djupa dalar, men samtidigt höga toppar. Det är konstigt att man tillåter en person att påverka en själv så mycket. Det skrämmer mig lite. Vad är det för speciellt med honom egentligen? Jag förstår inte riktigt. Jag vet ju inte ens om jag är kär i honom eller inte, eller om han bara är en mycket speciell vän. Det vet jag aldrig. När jag tror att jag vet så ändrar jag mig alltid dagen efter. Så jag vågar inte säga någonting. Dock är jag väldigt förundrad över att en person som kanske inte betyder så mycket på kärlekssättet har gjort mig så beroende av honom. Hur ska det då bli när jag verkligen träffar någon som jag kommer att älska; på riktigt? Jag kanske är besatt, jag vet inte. Jag skulle bra gärna vilja veta vad som är så speciellt med R. Hur kan han påverka mig och styra hela mitt liv med allt han gör?

Den här veckan har varit en riktigt mysig R-vecka. Nu blir det pirr i magen när jag tänker på det. Nervöst pirr, vill säga. I måndags fick jag en bamsekram av honom när vi var ensamma vid salladsbordet i matsalen. Det var den längsta kramen jag någonsin fått av honom. Eller fått och fått, det är ju inte en person som kramas, men han tog första steget. Det gör han alltid. Och mitt i hans varma underbara kram så sa han lågt i mitt öra att han har saknat mig. Jag dog. Jag smälte. Jag levde. Herregud, HAN HAR EFFEKT PÅ MIG!


24 MAJ

För en vecka sen blev jag sjuk. Det började som en vanlig förkylning och jag var säker på att jag skulle kunna jobba på tisdagen. Dagen därpå mådde jag bättre, men fick vara hemma från jobbet. På onsdagen var jag tokigt sjuk, vilket innebar att jag spydde 10 gånger, åt ingenting och var totalt sängliggandes. Torsdagen spyddes det bara en gång och jag var galet tacksam över att kunna stå på benen på eftermiddagen. I fredags kom jag iväg till jobbet, men efteråt blev det att vila, vila och vila.

Helgen var lugn. Lördagen innebar Harry Boy (5 rätt men ingen utdelning) och picnic med mammut och papput ute vid Bökensved. Under tiden jag har varit sängliggandes har det hunnit bli sommar ute. Det känns lustigt. Det var liksom vår när jag blev sjuk och sommar nu när jag är frisk. Gick jag i ide eller nåt? Sommarvärmen var i alla fall underbar under picnic:en. Kommunal firade 100 år där och bjöd på baguetter, glass, kaffe och festis + att Abalone Dots spelade. Söndagen spenderades i stugan.

Där är åtminstone anledningen till varför jag har legat tokigt lågt med bloggandet. Lite förkyld är jag fortfarande, men blogga - det kan jag!


16 MAJ

Det var en galen partynatt igår. Det hände så mycket saker och jag önskar att jag kunde uppleva de om och om och om igen. Inte allting, men det mesta.

Vi började hemma hos Jotta och spelade spel, åt snacks och drack det som fanns att dricka. Sara är förövrigt bäst att parta med, så om du läser detta: tack hun för att du är toppen med vattenglas! :) Senare drog vi ner till stan och Palladium där Uffe Balla Balla fanns på plats. Haha, han är döskön. Jag och Sara gjorde en deal som gick ut på att jag skulle gå fram och kramas med honom. Sure thing. Om jag inte minns helt fel var han nog lite längre än mig. Men jag kan ha fel, klockan var ju trots allt lite grann.

När vi skulle dra hittade jag inte min nummerlapp till jackan, så jag fick komma tillbaka när Palle stängde och hämta den. Under tiden umgicks jag och Tobias och det var mysigt. Smurfen joinade oss lite senare och det var inte så dumt. Skatteverkare gick förbi hela tiden, och jag har nog gjort mig vän med allihopa vid det här laget.

När jag hade skiljts från Tobias och Smurfen gick jag tillbaka till Palle och fick äntligen min jacka. Jag åkte hem och var utsvulten, så det blev att steka hamburgare och korvar och sedan äta det framför en dålig film klockan fem på morgonen. När maten var uppäten slocknade jag dock och sedan minns jag inte så mycket mer. Det blev en lång men otroligt mysig partynatt. Jag måste bara plussa Palladium massor! Jag älskar det stället, och jag fattar inte vad folk klagar på. Det blir alltid lyckat där.

Sen har jag lärt mig en sak också. Att grunda med alkohol under hela dagen är ingen hitt. Kanske vore det bättre att grunda med mat istället. Nu vet vi det. Hjärta.


14 MAJ

En bra dag på jobbet. Det har varit genomgrått ute hela dagen och känts allmänt kvavt i luften. Efter dagens arbetspass ryktades det om att det var "ute-shopping" i stan, samt att Uffe Balla Balla från Talang skulle uppträda, så jag begav mig dit alla människor fanns. Först blev det dock en sväng inne på Lindex där jag fyndade en fin tröja. Sedan pratade jag med Natti på telefon och väntade på att Västerviks egna talang skulle börja sjunga. Han var kanske inte den bästa jag har sett och hört live, men lite roligt var det. Här är ett klipp från när han var med i Talang för några veckor sedan.



Igår var det ju röd och ledig dag, så Anna och jag begav oss ut till Lager 157 på morgonen. Jag fyndade sex par byxor: 2 blåa, 1 svart, 1 grön, 1 röd och ett par jeansleggings. Alltihop gick på 213 kronor, fast det skulle egentligen ha kostat 1100 kronor. Fynd, tycker jag! Efteråt långlunchade vi på Donken och sedan handlades det onyttigheter på Hemköp. Fin dag.

13 MAJ

Jag följer ett antal bloggar varje dag, och på en av mina favoriter hittade jag ett recept på kladdkaka på FEM MINUTER! Jag har inte testat detta själv, men det låter sannerligen bra. Här är receptet:

chocolate cake in five minutes

  • 4 matskedar mjöl
  • 4 matskedar socker
  • 2 matskedar kakao
  • 3 matskedar mjölk
  • 3 matskedar olja
  • 1 mugg
  • 1 ägg
Såhär gör man:
  1. Blanda mjöl, socker och kakao
  2. Knäck i ägget
  3. Häll i mjölken och oljan, blanda väl
  4. Sätt in i mikron på högsta styrkan i 3 minuter
  5. Vänta sedan tills den slutar växa
  6. Tippa upp på fat

Slutbetyg: 4 utav 7.
Vi kom överrens om att nästa gång byter vi nog ut oljan mot vatten, och lägger i mer socker. Den smakade inte så jättemycket nu nämligen, så vi lade till extra socker efteråt samt vispad grädde. Konsistensen var ju inte sådär porös och fin som när man gör riktig chokladkaka i ugnen dock, utan ganska kompakt. Hursomhelst var det en rolig grej, även om det inte blev en delikat gourmetkaka. Prova vettja, det tar ju bara fem minuter =]



Receptet och slutbetyget kommer från den här bloggen.


12 MAJ

Det är dåligt med blogginspiration just nu. Veckan flyter på bra än så länge. Solen väljer sina stunder att kika fram på, och under tiden spenderar jag livet på jobbet, med luncher ute på stan och funderingar och tankar som vanligt. Det händer nya saker varje dag och det är spännande. Nya människor och nya situationer. Nya utmaningar. Inte konstigt att jag känner mig lite ny i mig själv då och då. Jag lyssnar till och med på för mig "nya" Beatles-album.

Jag har hört att det ska vara röd dag imorgon, så jobbet behöver varken mig eller mina vänner. Istället ska jag ta mig en tur ut till Lager 157 och förhoppningsvis fynda jeans i olika färger. Sedan blir det lunch med Anna och tid att skvallra om allt och inget.

Under tiden bjuder jag på ett klipp från Youtube som jag inte kan få nog av. Det är två reklamfilmer som är galet snyggt gjorda, så för min egen skull lägger jag upp de här. Puss lovers.


9 MAJ TVÅ

Söndagkväll och som vanligt är jag nyduschad och placerad framför datorn där min favoritmusik just nu spelas på lagom hög nivå. Jag kom att tänka på att jag precis i detta nu ser ut och känner mig mysigt internationell. Jag kommer från Sverige och har trosor med amerikanska flaggan på, samt en fransk fotbollst-shirt. Om jag dessutom tog på mig mina favorit-Converse med engelska flaggan på skulle hela outfiten vara gjord. Nu tänker jag dock inte göra det, det skulle verka lite lustigt. Istället ska jag greja klart och sedan sova. Imorgon är det måndag och jobb igen, och jag hoppas att veckan som kommer inte blir lika omtumlande som den vi snart lämnar. En liten önskan sådär.

Saker som nog blir av i veckan:
Träffa Anna, fika och Viscafé med Tobias, promenader efter jobbet, löpning med mamma, sånglektion, se klart några filmer, skicka ett paket, hämta ut paket, fortsätta blogga om London osv.


9 MAJ



Det finns mycket att säga om veckan som varit. Men jag väljer att chilla istället och njuta av denna sköna video. Yes.

2 MAJ

Söndagar är den stora sunkdagen för mig. Jag sover för länge, går ofta omkring i pyjamas, har otvättat hår och orakade ben. På kvällen vankas det stor uppfräschning inför den kommande veckan, vilket innebär att jag duschar, rakar bort hår som inte ska vara kvar, klipper naglarna, plockar ögonbrynen, smörjer in huden med lotion, scrubbar ansiktet. Inte riktigt i den ordningen, men allt ska klaras av. Efteråt känner jag mig redo för måndag och jobb. Skönt!

Nu har jag alltså gjort mig fit for fight imorgon. Om fem minuter börjar ett program på tv, och under tiden dricker jag kall glögg ur ett vinglas och lyssnar som vanligt på Beatles, Who, Dylan och Janis Joplin. Dessutom beundrar jag mina nya hippieskor med fransar som jag har köpt från internet.


Mina skor. Inte min bild.

1 MAJ




Det regnar på första maj och om en månad är det sommar. Ikväll har jag sällskap av Beatles och Joplin medan jag funderar vidare över den kommande hösten. Lite varm, engelsk choklad kan nog göra sig fint också.

RSS 2.0