JAG BLIR IRRITERAD

Detta gör mig galet irriterad. Inte till någon nytta egentligen, men när jag ser den här reklamen i tidningen kryper det i kroppen. Gaaah! Titta på bilden nedan.



Förmodligen ser du inget annat än att Hemköp gör reklam för sin prissänkning på över 3000 varor. Kanske blir du glad, stänger ner min blogg och rusar iväg till Hemköp för att handla dessa 3000 varor.

Men det där är inte vad jag ser. Jag ser samma varor återkomma på bilden. Det finns två paket smultronkex, ett längst fram och ett högst upp. Det finns tre burkar från Önos, två flaskor Ramlösa, två Wasa knäckebröd, två olivburkar, två olivoljeflaskor osv. Jag kan hålla på i en evighet, men jag tror ni fattar min poäng. Varför använder Hemköp samma varor flera gånger när de har över 3000 varor att välja mellan?!

Och säg inte att jag har för mycket fritid.

KÄNDISJAG OCH KENT

Ibland är jag med i tidningen, som här nedan till exempel. Den här gången hamnade jag bredvid Kent. Han är en sann djurvän som tycker om att simma.


MAGISKA SKOR?

Jag börjar se ett samband mellan mina skor och kärlek. När Sara och jag hade vår traditionsenliga fika för två veckor sen beklagade jag mig över att jag var rädd över att jag inte skulle kunna känna kärlek för någon eller något så länge jag inte hade mina skor (de som jag tjötar om hela tiden, och äntligen fått tag på). Jag förklarade för henne att jag kanske går miste om min blivande karl bara för att mitt hjärta befann sig hos skorna. Sara var förstående och stöttande som vanligt, men inte blev jag kär för det. När jag så äntligen fick tag på skorna kom de på posten i torsdags. Jag invigde de på jobbet på fredagen, och vad som hände då... ja, det kan ni nog lista ut. Love is liksom in the air. Kanske är allt skornas förtjänst?

Dagen till ära har jag snedlugg.


MUSIKHISTORIA

Jag har alltid hållt på med musik på något sätt. Det började med barn- och ungdomskörer, många år av tvärflöjtsspelande och några terminer med pianospel. Jag kommer inte ihåg vad min pianolärare hette, men jag minns hennes mörka hår och när hon sa till mig att jag var tvungen att klippa naglarna, annars skulle det fortsätta låta klick, klick på tangenterna. Jag vet inte om det var då jag bestämde mig för att sluta spela. Inte på grund av att jag skulle få gå med korta naglar i fortsättningen, utan för att det helt enkelt inte var roligt längre. Jag lade ganska snart efter det av med tvärflöjten också, och kören hade jag redan hoppat av.

 

När jag slutade med ridningen efter många intensiva år i stallet sysselsatte jag mig istället med att drömma om snygga pojkar, och hästplancherna byttes ut mot killar i Backstreet Boys och Westlife. Jodå, även jag har varit där. Been there, done that. Men frågan är vad jag fyllde mitt liv med efter musiken. Jag tänker tillbaka och försöker minnas, men jag kommer inte på något. Kanske för att ingenting kan ersätta musiken.

 

När vi flyttade hit hösten 2006 dök det som tur var upp ett band som fick mig på rätt väg igen. Den första låten jag hörde med dem inspirerade mig så mycket att jag tog upp både sånglektioner och gitarrspel, och jag och ett par kompisar var rejält sugna på att starta band. Tyvärr hade vi inte alls samma musiksmak, så de planerna föll ganska snart.


Min tvärflöjt ligger fortfarande nerpackad i en låda, och även om jag inte vill börja spela igen kan jag erkänna att jag har haft den uppe ett par gånger och blåst några toner. För musikens skull helt enkelt.

 

Jag har svårt att tänka mig mitt liv utan sång och gitarr idag. Det finns helt enkelt inget som kan ersätta det, och vem vill ha ett tomrum med sig? I år hade jag flera nyårslöften, och ett av dem var att råsatsa på min gitarr. Jag kan väl säga att det är det enda löftet jag inte har brutit.


MITT KÖRKORT FYLLER 1

Nu har jag haft körkort i ett år. Fint! Bara ett år kvar med den där efterhängsna prövotiden.


DET HÄR ÄR VAD JAG GÖR

Kommer ni ihåg de där skorna som jag skrev om tidigare? De som var omöjliga att få tag på och som jag just därför skulle ge nästan vad som helst för? Jag fick tag på dem. Jag tror knappt det är sant, men efter otaliga nyp i armen kan jag konstatera att det är det. Ett företag i Dresden i Tyskland skickade mig ett par som jag fick hem igår, och jag kan bara säga att jag är riktigt, riktigt nöjd.


(Bilden kommer från: french-toast.tumblr.com/)


Ännu en arbetsvecka är över för min del. Jag har inte riktigt uppdaterat er på vad jag jobbar med, men jag sitter som uthyrd konsult på Skatteverket (Skattekontoret) och har hand om all post som kommer dit, tillsammans med fyra andra ungdomar. Eftersom Skatteverket i Västervik har hand om ärenden från hela Sverige blir det rätt mycket post varje dag. Arbetspassen varierar mellan 4-5 timmar måndag-fredag, så det är väldigt sköna tider. Jag är anställd av bemanningsföretaget Proffice, som i sin tur har hyrt ut mig och de andra till Skatteverket. Proffice är kanon, för de skickar både julkort och födelsedagskort! :)


Jag har förstått att jag har haft en himla tur som fått jobb som ung idag. Det får jag nog tacka mamma för. Det var hon som sa åt mig att söka det här jobbet från början. Och nu sitter jag här, nyss fyllda 19, med jobb och en första lön på väg in på kontot. Så, tack mamma!


19 JANUARI

I lördags blev jag födelsedagsfirad av mina fina vänner. De hade bakat tårta, bestående av 99 procent choklad och stuckit i tre brinnande ljus, vilket boostade mig mot åldersnojan. 3 år vs. 19 är ju ingen större skillnad? Sedan bjöds det på sång och presenter innan vi fortsatte kvällen med diverse spel. Mysigt värre.

Nu har jag åkt på en trist förkylning, vilket gjorde att jag låg däckad hela gårdagen efter att jag slutat jobba. Idag fick jag gå hem lite tidigare från jobbet, så eftermiddagen har spenderats i vågrät position till diverse underhållande saker som Djävulen bär Prada och Disneydags. Och ikväll väntas en fin tv-kväll med handboll och P3-guldgalan. Thumbs up!

14 JANUARI

Det har hänt lite sedan min senaste uppdatering. Jag vet inte ens när den var, bara att jag hyllade fina vänner och fina skor.

Det har hunnits med bastande med snörullning, jobbande, födelsedagsfirande och snö, snö, snö. Jag fyllde år i förrgår (tisdags), och den här gången var det hela 19 år som gällde. Innan hade jag hemsk åldersnoja, men det har börjat släppa mer och mer. Även fast jag väldigt ofta känner lite panik över att jag inte växte upp på 60- och 70-talet, och att det för varje år som går blir allt längre mellan mig och dessa fina år. Fy, det där tänket får mig verkligen deprimerad, så vi hoppar raskt vidare.

Födelsedagen inleddes med sång och frukost på sängen, sedan iväg till jobbet, hem och äta sushi, titta på "The kids are alright" (the Who) med pappa och äta marängsviss, laga tacos, äta tacos och skåla i skumpa, marängsviss igen, osv. Det blev en rätt lyckad födelsedag med tanke på min ålderskris.


Mamma och jag på födelsedagspromenad.



Min nya, fina, braiga (kanske) medicin som jag ska äta i tre månader. Mumma...!

JAG LEVER, MEN BOR INTE HÄR FÖR TILLFÄLLET

Det är precis vad som gäller det. Men nu var jag bara tvungen att visa hur fina vänner kan vara. Titt på't bare! Jamen, titt då!



På tisdag fyller det här lilla lördagsbarnet år. Angående oss som är födda på en lördag förresten. Såhär står det om oss:

Lördagsbarn får glädje och lycka
Ett lördagsbarn får slita hårt
Lördagsbarn får arbeta för födan. Den som är född på en lördag, har sällan tur med kärlek, men har vanligen lycka med sig i handel och penningaffärer.

Jag kan med andra ord räkna med ett kärleksfattigt liv (som om jag inte märkt det?!), men en strålande ekonomi? Jag som precis skickat efter ett par substitutskor från Converse för 700 spänn. Det kittlar döskönt i kistan!

Däremot läste jag att när man som jag är född i januari kommer man leva länge. Det låter ju fint. Fast utan kärlek? Jag får väl hoppas på att money can buy me some love.

Här är bild på mina substitutskor. Det är inte de jag ville ha, men eftersom det är sjukt galet omöjligt att få tag på de jag vill ha, får de här fungera så länge. Och visst är de rätt heta ändå? En liten Pete där på sidan sitter ju aldrig fel.



Innan jag avslutar dagens inlägg måste jag slänga upp en bild på de riktiga skorna som jag kan betala hur mycket som helst för. Bara ifall att någon ägare till dessa snubblar över min blogg och villigt lämnar ifrån sig sina wunderbara skor till mig. Såhär ser de ut. Kom ihåg att jag är evigt tacksam till den som fixar de åt mig.


SKJUT IRONIN

Jag blir så grymt frustrerad. Här satt man hela natten igår och letade efter världens mest eftertraktade skor (subjektivt OCH objektivt sätt). Det är en modell som har utgått, och det är typ kört att få tag på dem. Kollade i alla fall snabbt igenom Tradera och Blocket efter skorna, vilket egentligen känns ganska meningslöst. Men så ser jag en liten miniatyrbild på just det paret, i just min storlek på Blocket!

Jag har nu ringt, mailat och sms:at, dvs. gjort allt för att få tag på tjejen som äger dem, men utan framgång.

Jag tycker inte ironi är speciellt roligt i såna här lägen.

RSS 2.0