DAG 2 FORTS.

Jag och Dominique gick runt i Paris igår kväll. Vi besökte Eiffeltornet, inte alls speciellt långt härifrån. Det blev ett besök på en uteservering där vi drack varsinn Cola. Jag berättade precis hur jag känner, så efteråt kändes det betydligt bättre. Bilder:




DAG 2

Jag lyssnar på mammas och min låt just nu. Och jag har hemlängtan. Familjen här är snäll och så, men jag vet inte. Det är lite jobbigt.
Jag pratade med mamma i morse via msn, men det var jobbigt att inte höra hennes röst.
Nu har jag en liten siesta, solen skiner utanför och jag åt croissant och chokladbröd till frukost. Samt kaffe. Till lunch var det trerätters. 1) Melon, rött Bordeauxvin. 2) Broccoli, bröd utan smör eller pålägg, burktonfisk. 3) Franska jordgubbar.
De verkar inte känna till kolhydrater här, förutom brödet. Ingen pasta/potatis/ris varken igår eller idag.

Dominique och jag tog med barnen till parken på förmiddagen. Vi växlar hela tiden mellan franska och engelska, men mestadels franska såklart. Sedan vi kom hem har Melchior gråtit konstant. Eller gråtit och gråtit förresten, snarare gråtskrikit. Bläh. Och Louis bara säger moto, voiture, vite. Motorcykel, bil, snabb.
Tummen upp.

Bilder från igår:




JAG ÄR PÅ PLATS I PARIS

Oui, je suis ici!

Och vilken dag!

Jag vet inte hur mycket jag orkar skriva just nu, men jag kan väl säga att det har gråtits och varit eländigt från min sida hela förmiddagen. Efter att jag checkat in min väska med fyra kilos övervikt på Skavsta kändes det lite bättre, och det var inte fullt så jobbigt att säga hejdå till mamma, pappa och Henrik som jag hade väntat mig. Kanske var det just därför att jag hade förväntat mig att det skulle vara så jobbigt som det inte blev det. Hursomhelst. Jag fick ett superfint armband av mes parents, samt ett brev som endast får öppnas vid svår ångest! Det är fortfarande oöppnat.

Familjen är snäll, men Louis är högljudd som alla barn i hans ålder. Pappan är faktiskt min favorit, troligtvis för att han pratar så att jag förstår. Dominique pratar väldigt snabbt och jag förstår inte hälften. Hon hämtade mig vid busstationen i deras 20 år gamla Peugeot med öppet tak. På bussen var jag dessutom social med en svensk äldre kvinna som önskade mig lycka till.

Franskan går bättre än förväntat. Jag vet inte vad det är, men jag bara pratar på. Ibland får jag ta hjälp av engelskan, men bara en kort stund. Och jag längtar hem. Fast inte alltför mycket. Men ändå lite för mycket. Jag tror ändå inte att jag behöver öppna krisbrevet ikväll.

Maten förbereds för fullt och jag är hungrig! Hemma hade jag ätit för flera timmar sedan. Antar att det bara är att börja vänja sig.


2 DAGAR

Det känns lite tungt idag.
Det gör det.

ABBA

I wonder, it's frightening
Leaving now, is that the right thing
I wonder, it scares me
But who the hell am I if I don't even try
I'm not a coward
Oh no, I'll be strong
One chance in a lifetime
Yes I will take it
Yes I will take it, it can't go wrong


Abba - I Wonder (Departure)

PACKNING DEL 2


LÖGARBERGEN

Jag har haft en jättehärlig dag vid Lögarbergen idag. Jag hade med mig toasts till lunch, sedan låg jag på klipporna och läste. Det blev även en snabbt dopp innan jag gick hem.

Nu väntar jag på att mamma ska ringa från jobbet för då ska jag in mot stan. Kram på er!




SEDAN SIST...

Sedan sist har det hunnits med en mysig kräftskiva på balkongen med regnet ösandes utanför,
ett sommarstugebesök,
smoothiesfrukostar varje dag,
packning inför Paris
samt fällning av tre stora ekar på stugtomten.




FÖREBILD:


EFTERBILD:

7 DAGAR

7 dagar kvar tills jag åker till Paris!

MORMORDAG

Jag var hos mormor i onsdags. Det var jättemysigt. Hon gjorde superläckra våfflor som vi satt och åt i en timme, sedan gick vi ut i trädgården en stund, åkte in till Vimmerby och shoppade + åt mat på Brödstugan (bakad potatis), samt åkte till kyrkogården och satte blommor vid morfars grav. Vid halv tio på kvällen åkte jag hem. I Vimmerby inhandlade jag ett franskalexikon och en Emilbok på franska som jag ska ge till åtminstone den stora pojken i Paris. Jag passade även på att säga hej då till mina kusiner. Det drar ihop sig!



FRUKOST



Frukost bestående av ägg och jordgubbssmothie. Jag brukar aldrig göra något kul till frukost, men idag var jag pepp! :]
Nu blir det att åka till mormor. Hon har lovat mig våfflor, mums!

PACKNING DEL 1

Det här är vad jag har packat inför Paris än så länge.
Mest massor av småplock, men ändå viktiga saker.
Smycken, böcker, lexikon, solglasögon, öronproppar,
bodylotion, hårgrejer, försäkringspapper, pass osv.


BAMSE FÖR HELA SLANTEN




Sagobok på CD och film på DVD.
Ibland finns det inget bättre än att vara barn.

FINASTE REKLAMEN JUST NU


TICKETS, CHECK


Mina föräldrar bokade flygbiljetter till Paris igår kväll. Tidigt kan tyckas, men Ryanair hade sommarrea, så det var lika bra att passa på. Den 27:e oktober kommer de ner för att hälsa på mig!

Och förresten. Ryanair har fortfarande viss rea under perioden 1 september-30 november, så om ni är ressugna kan ni ju kika in där och leta reda på en billig tripp någonstans. :)

HAPPY

Jag är glad för att:

1) Jag precis är hemkommen från tandläkaren och det gick jättebra! Jag var som vanligt nervös innan, men när jag väl satt i stolen och lyssnade på Winnerbäck som spelades på låg nivå i bakgrunden blev jag lugnare. Vissa stunder var det till och med riktigt trevligt!

2) Jag har lyckats tjata till mig en kräftskiva här hemma! Jag ska fixa med hattar, girlanger och allt som hör skivan till! :]


DOP I MOTALA OCH NATTITID

Det vankades dop för Jeanetts och Robs lilla Benjamin i Motala, och jag var givetvis där! Det var härligt att få träffa Nettis en liten stund i alla fall, och även Benjis pappa för första gången. Här är lite bilder från Lillkyrkan.






Efteråt cyklade jag längs kanalen in mot stan för att träffa Natti. Hon hämtade upp mig med bilen och så drog vi till Donken eftersom det mesta i city var stängt denna söndag. Det var trevlans, förutom några snorungar ett bord bort. Har ni käkat blängsylta med glosylt eller? Vi drog även till Råssnässkolan och lekte i lekparken, samt mindes vår tid på den skolan. Bilder:






Min cykel fick följa med! :D

MMM... HÖST

Det är höst! Jag älskar det!

Jag  cyklade till Willy's för en stund sedan för att köpa Ben & Jerry's (pappa var urgullig och bjöd på det, så nu ska vi äta varsinn sådan framför tv:n ikväll medan mamma jobbar). Det duggregnar ute, är grått/mörkt, blåser svaga, friska höstvindar och är allmänt underbart. Jag vill inte gå in! Kan det bli mysigare?


ANTIRYNKMASK


Ansiktsmasken var super! Det är inte sista gången jag använder den. Här kommer receptet:

Antirynkmask

- 2 msk vetemjöl
- 2 msk honung
- 2 msk mjölk

Blanda alla ingredienserna och smörj in hyn. Låt det sitta på ca 15-20 minuter. Efteråt är det bara att skölja med ljummet vatten och använda en mjukgörande ansiktskräm.

Det blev väldigt mycket 'smet' när det här var ihopblandat, så nästa gång räcker det nog med 1 msk av varje. Precis som förra gången kommer det här receptet från Linh.

SPADAGS !

Nu har jag precis avslutat mitt nyttiga mellanmål bestående av en tallrik blåbär + mjölk, linfrön, valnötter och en apelsin. Duktigt av mig tycker jag, för till saken hör att kylskåpet här hemma just nu innehåller naturgodis, vetekrans, arraksbollar, Ballerinakex osv. Men jag har bestämt mig för att vara nyttigare. Det funkar liksom inte att käka massa dumt varje dag. Däremot varannan.. :)

Nu ska jag bada badkar, tända rökelse (m&p avskyr när jag gör det för att det luktar i hela hemmet, men nu är de inte hemma), läsa amelia och göra ansiktsmask. Vilken jag ska testa den här gången vet jag inte än, men det lutar åt antirynkmasken. Om den är bra återkommer jag med receptet senare. Nu kallar min spatimme på mig!


-

Just nu känner jag mig lite nere. Jag försöker undvika musik som berör mig till tårar eller djupa tankar, just för att jag vet att jag blir nedstämd av det. Nu lyssnade jag på en låt som fick mig att tänka tillbaka på mitt liv hittills. Jag vill inte bli vuxen. Jag vill leva om mitt liv fram till nu. Om och om och om igen.

Det är 15 dagar tills Paris. Imorgon är det två veckor. Jag har fått kontakt med tjejer från Norge och Mexico, samt en fransman över Facebook. Det är i och för sig trevligt, men det gör inte att mina känslor försvinner. Jag vet att det hör till att man ska fundera och känna inför en sådan sak som denna. Men jag skulle ändå önska att jag visste vad jag kände, kunde sätta ord på det och bearbeta det. Kanske kommer jag aldrig att lära mig. Kanske kommer det med tiden. Jag har i alla fall bytt musik, så nu lyssnar jag på glada låtar som det krävs väldigt mycket känslor för att omvandla till något annat än just glädje. Jag har känslorna, men jag har inte orken.

FRISÖRBESÖK OCH VANDRING

Igår blev det ett besök hos frisören,
och nu är jag korthårig!
Fast egentligen inte,
men det känns så efter att ha haft längre hår.
Håret räcker ner till axlarna och är betydligt friskare nu än innan.
Det är ju bra i alla fall.

Jag, pappa och L vandrade Ankarsrumsslingan efteråt.
Det var en fin sväng,
men vi hade lite otur med vädret.
På bilden nedan väntade vi ut regnet i ett vindskydd.


MACHOTUNA




Emy och jag har sagt hejdå nu. Det känns konstigt. Fast som tur är fick jag henne att spela in en hälsning på min kamera som jag ska titta på när jag är på plats i Paris. Min syster spelade in en igår också, för nu har vi också sagt hejdå till varandra. Det blir färre och färre kvar, och på sätt och vis är det väl bra att alla goodbyes inte kommer på en gång.

Storebror Check
Storasyster Check
Farmor & farfar Check
Emy Check

YES!



Jag fick världens mysigaste mess från Emypemy ! ♥

"Macho + TuNa + 2 Ben & Jerry's; lunch imorgon = Sant ?"

Såklart det är sant !

Och för er som inte vet kallas jag för Macho efter att jag aldrig kan sluta dansa till Village People's Macho Man, och Emy kallas TuNa av en anledning jag inte kommer ihåg... Huvudsaken är att jag kommer ihåg namnet i alla fall!

Om lite drygt en halvtimme börjar SVT2:s franska filmvecka, och jag tänkte försöka se alla filmerna. Mitt intryck är att väldigt få franska filmer är bra, så jag gör detta endast i förberedande syfte inför Paris. ;)

LITE BILDER FRÅN FRANKRIKE

Jag har inte lagt upp några av bilderna jag har fått från min värdfamilj ännu, så jag tänkte att jag skulle göra det nu. Dominique (mamman) har skickat bilder på henne och Ludovic (pappan), barnen och mitt rum. Et voìla !


Louis och Melchior.


Melchior.


Min stora säng.


Mitt rum.


Ludovic, Dominique och Melchior (tror jag).


Melchior.


Ludovic och Louis.


Dominique och Melchior.

Jag hittade nyss två aupair-bloggar som jag har lagt till bland mina favoritbloggar. Så just nu känner jag mig jätteglad och laddad inför Paris!

STUNDANDE SLÄKTTRÄFF



Ha ha, testar bara min webcam.
Den är ju tydligen inbyggd i datorn.
Jag tänkte videoblogga lite nerifrån Frankrike.
Kanske kan bli kul. :]

Nu ska jag åka till stugan.
Ikväll blir det släktträff.
Det är alltid samma sak;
"Hej, jag heter Lisa, vem är du?
Jaha, hennes son.. Och vem är hon?
Jag, näe, jag är mormors barnbarn.
Ja, mormor är hon i blommig klänning.
Jaså, är vi sysslingar?
Trevligt."
Imorgon eftermiddag kommer jag i alla fall tillbaka.

TORSDAGSKVÄLL

Ben & Jerry's
+
Mulan
+
min bror och jag
=
min torsdagskväll !





REKLAM



Läs min VT-blogg om ni vill.
Puss

ÄNTLIGEN !

Är det bara jag som är lycklig över att EU äntligen har lyckats med något bra?
De normala gurkorna är tillbaka ! :D


TOPP TOPP

Tummen upp för denna härliga sommardag !
Det blev ett tripp till Lager 157 på förmiddagen där min bror storshoppade.
Själv hittade jag ingenting, det är inte riktigt min typ av affär.
Efteråt åkte vi ut till Skärgårdsvillan och åt buffé på altanen i solen.
Den sista bilden är tagen på deras toa som hade väldigt söta tapeter.

Sedan finns det en till toppengrej som jag måste skriva om.
Jag är ju som bekant ett stort Ben&Jerry's-fan, så gissa om jag blev överlycklig när jag såg att även Willy's säljer deras glass !
Jag firade med att köpa Macadamia (som mamma betalade).
Mumma !
Vad som även är toppen är att den är Fairtrade.
Som sagt; tummen upp för denna härliga sommardag !



ATT GÖRA EN LISTA ÄR KANSKE INTE SÅ DUMT

Jag har hört från flera håll att det ska vara så bra att skriva listor när man är osäker eller fundersam, men jag har aldrig provat på det själv. Igårkväll fick jag dock lite ångest inför Paris, så för att övertyga mig själv om att det är helrätt skrev jag en lista idag. Såhär ser den ut:

 Jag kommer att få lära mig att prata ett nytt språk flytande, vilket för mig är detsamma som lycka!
 Jag kommer lära känna mycket nytt folk, och säkerligen få flera nya vänner från världens alla hörn. Det blir därför också en möjlighet för mig att träna engelska, samt kanske lära mig lite grunder i ett annat språk.
 Jag får lära mig att klara mig på egen hand. Jag är supermammig och superpappig, så det här kommer vara så nyttigt för mig!
 Jag lär mig att lita på mig själv. Det hänger ihop med punkten innan. Att veta att man faktiskt klarar sig på egen hand är jättebra och viktigt inför framtiden.
 Jag får uppleva en ny kultur och lära mig att det finns andra sätt att leva än vad vi gör här hemma i Sverige. Det här kommer att leda till ökad förståelse för andra kulturer och seder.
 Jag är tvungen att laga mat fem dagar i veckan, både åt barnen och åt den pratglade pappan. Jag som inte känner mig alltför hemma i köket kommer att lära mig supermycket!
 Jag vet inte varför, men jag är en nervös person till sättet. Det har jag nog alltid varit. Det bra är dock att jag är envis och aldrig låter nervositeten ta överhanden. Så för att klara att bo i Paris ett år krävs det att jag hela tiden utsätter mig för svåra och jobbiga saker. I och med det kommer jag också att lära känna mig själv noga och därmed växa som individ.
 Det är en spännande upplevelse som jag kommer ha mycket glädje av i livet ! Dessutom ser jag fram emot att blogga nerifrån Europa istället för här hemifrån. :]

Jag har givetvis en liten minuslista också, men den är så kort:

- Jobbigt att vara ensam i ett nytt land med nya seder
- Jag kommer sakna vissa personer hemifrån
- Det kommer säkerligen vara svårt med språket i början
- Nervöst !

Vad väger över?
De positiva grejerna såklart !

SKÄRGÅRDSUTFLYKT

Trots det lite halvtråkiga vädret (med en ganska hög temperatur i alla fall) åkte jag och föräldrarna ut i skärgården. Vi lade till på tre olika ställen, bland annat vid Spårö brygga. Där badades det innan vi åkte hem. Väl hemma gjordes det superdelikata våfflor !






MINIGOLF

Äventyrsminigolf med familjen på Lysingsbadet kan se ut som på bilderna nedan. Jag vägrar att berätta vem som förlorade (och vem som vann också, det tjänar ingenting till).

Imorgon verkar det som att jag ska börja blogga för Västervikstidningen. Jag meddelar hur det går, samt lägger upp länken här på bloggen så att ni kan kika förbi.





NÄSTA SOMMAR VILL JAG SPENDERA MED GÖRAN

En liten recension av gårdagens biofilm:

Efter att ha sett denna mysiga rulle kan jag egentligen bara konstatera att jag utan tvekan vill spendera nästa sommar med Göran. Likaså hösten med Göran. Och vintern med Göran. Ja, livet med Göran helt enkelt.

4 / 5 marsipangrisar från mig.



IKVÄLL BLIR DET

...bio med Emy! :D Vi ska se Sommaren med Göran. Det känns inte mer än rätt att se åtminstone en svensk sommarfilm på bio varje år denna årstid. Peter Magnusson är hemskt charmig och söt dessutom!



Mam, pap och jag åkte till något som låg i närheten av Edsbruk efter frukosten. Det var jättefint där och jag blev supersugen på att bo på landet och ha hästar. Vi vandrade på en sån där led, men jag hade tyvärr inte kameran med mig. Annars hade det blivit en del fina bilder.

Förövrigt idag har jag kollat på Keeping the faith. Jag har alltid tyckt om den filmen, och Edvard Norton är underbar. Jag fick ett mail från Dominique också. Hon skrev att Louis (äldsta sonen, 2½ år) har lärt sig säga mitt namn nu. Gulligt!

TIPS 1


En av de bloggar jag följer tipsade om olika recept på ansiktsmasker idag. Jag tänkte testa allihop, så logiskt nog började jag med den översta.

Fuktgivande och lugnande:

* 1 tsk filmjölk eller yoghurt
* 1 tsk honung

Blanda dessa två ingredienser, smörj in huden och låt det verka i ca 20 minuter. Efteråt ska man skölja ansiktet med ljummet vatten och smörja in huden med en ansiktskräm.

Det här är ett perfekt tillfälle att slappna av och låta kroppen vila. Jag låg på sängen och blundade, men det går också jättebra att läsa eller göra något annat som man själv tycker är avslappnande. För ögonen kan det vara skönt att lägga svala gurkskivor på ögonlocken. Det sägs minska påsarna under ögonen och även göra blicken klarare.

Länken till ursprungsbloggen hittar du här.

LALALA

Hallå hallå, nu är jag tillbaka i stan. Det är skönt att vara hemma, men jag har haft en trevlig tripp ute i stugan. Tyvärr har vädret inte varit någon höjdare innan idag, men sånt får man räkna med ibland. Nu tänkte jag lägga upp lite bilder från dessa dagar. Jag har inte fotat så mycket olika motiv, men det jag har fotat har jag massor av bilder på. Här kommer ett urval i alla fall! Enjoy! ;D


Vår vädergubbe visade på sitt egna sätt att sommarvärmen inte riktigt fanns vid husknuten. Han kände sig liksom inte så het.


När mamma och jag var ute och kvällspromenixade dök det upp jättemystiska moln på himlen.


Vi pratade med Bo's kor. (Någon mer än jag som kommer ihåg barnprogrammet "Bo Ko"?)


Alla nyfikna kossor ville prata med mams. Ja, förutom den svartvita som står och tittar in i kameran.



Vi började dagen med att gå/jogga ner till sjön. Där blev det en simtur ut till flotten innan det bar hemåt för att äta blåbärsmjölk till frukost.



Jag slappade i gräset och läste världens bästa amelia! <3

RSS 2.0