MORS DAG





Mors dag firades i stugan tillsammans med lite släktingar. Snacka om varm dag!

♥ BAL 2009







Vi hade bal igår/inatt ute på Idö. Det var första gången jag var där, och det var så himla fint! Dessutom kunde vädret inte ha varit bättre; klarblå himmel, varmt och ingen blåst. Först samlades vi på skolan där vi drack bål och lyssnade på Lenas tal. Sedan promenerade vi parvis ner till hamnen för att åka med Tjust ut till Idö. Därute fotograferades vi klassvis, sedan fick vi välkomstdrink och senare trerättersmiddag. Efteråt var det dansgolvet hela kvällen för min del. Grymt rolig kväll som tog slut på tok för fort.

KLASSPICKNICK





Det vankades picknick med klassen i Stadsparken. De flesta dök upp, och en hurtig Habbe joggade förbi en sväng. "Jag måste göra det här innan jag börjar förtära alkohol", var hans förklaring, och så sprang han vidare.

MOULIN ROUGE



Föreställningen var jättebra! Alla var så himla duktiga! Bilden är tagen från Västervikstidningen, där kan man läsa mer om man vill.

STUDENTKITTET KLART




Idag kom både min studentklänning och studentmössa! Klänningen var perfekt, och jag längtar tills jag får ha den på mig på studentdagen. Det är inte långt kvar nu. Imorgon tar jag studenten om två veckor. Helt sjukt.

Jag hade min näst sista sånglektion med Bo idag. Det gick bra enligt honom, men det kändes sådär för mig. Vi kommer att ses sista gången dagen innan studenten. Då ska jag ha fixat en blomma eller liknande till honom som tack för den här tiden.

Love och jag hade projektarbetssnack idag. Jag tycker att det är svårt att göra djupa textjämförelser, men samtidigt väldigt intressant. Jag önskar att jag vore bättre på det än vad jag är. Love skrev i alla fall i ett mail senare att: "lita på din egen omdömesförmåga, den är god". Det ska jag försöka göra. Men nu ska jag snart iväg till Bryggaren. Kim och jag ska se föreställningen Moulin Rouge där. Det ska bli jättekul!

SLUTSPURTEN



Nu sitter jag och försöker avsluta mitt projektarbete. Det går bra och är inte så himla svårt, men jag känner att jag blir mer och mer ofokuserad. Därför har jag precis loggat in på MSN och kikat igenom bilderna från Bryssel. Fast jag måste bli klar med mitt PA ikväll, för imorgon ska jag ha muntligt om det med Love.

SLINGAD



Mami gjorde slingor på mig igår kväll. Det blev ljusare och lite fräschare.

Jag hoppades att min studentklänning skulle kommit på posten idag, men den gjorde tyvärr inte det. Förhoppningsvis kommer den imorgon. Jag är nyfiken på den!

Nu ska jag göra mig iordning det sista och sedan cykla iväg till skooolish och luncha med folk. Efteråt blir det franska, där jag ska göra ett frivilligt test. Sedan får vi se vad som händer. Klassmiddagen som skulle varit ikväll är inställd, så istället ska vi ha picknick på fredag. Det blir mysigt.

MISS LI


JE SUIS TRÈS CONTENT



Mina kläder från Gina kom på posten idag och var jättefina! Dessutom fick jag ett poetiskt brev från min Jeanett, inklusive tre tepåsar från det supergoda Voyage-tet. Tack, hjärtat!

Så var min slutgiltiga examination i franska avklarad. Jag kom, jag lyckades och jag fick med mig ett MVG i bagaget! Jag är så stolt över mig själv! Love är världens bästa lärare - alla kategorier. All den tid som han har suttit och kämpat med mig för att få igång min muntliga del har verkligen gett resultat. Åhhh, jag är så glad! Samtidigt känns det självklart tomt också, för nu är jag klar med franskan. På riktigt. Läskigt. Fast Love och jag kommer att fortsätta prata franska de veckorna som är kvar i skolan, under sommaren och när jag kommer hem från Frankrike. Det har vi lovat varandra.


FRANSKAPEPP

Solen skiner idag också och det är härliga sommarvibbar i luften! Vid frukosten satt jag och värmde upp inför mitt muntliga franskatest som jag ska ha om ungefär fem timmar. Jag satt och pratade med mig själv på franska rätt länge, och det kändes bra. Sen är det ju alltid en annan sak när det verkligen gäller och man inte är ensam längre utan pratar för någon som lyssnar. Jag är nervös, men tror och hoppas att det kommer gå bra!


GLÄDJEHOPP

Vilken härlig dag det har varit idag! Det har varit riktig sommar ute, göttans! Eftersom matte C-kursen är avklarad hade jag sovmorgon, men jag gick upp skapligt och började min dag med en powerwalk på kanske 45 minuter. Sedan blev det en dusch, och iväg till skolan för att luncha med vårt lilla "gang". Efteråt var det engelska C och jag skrev en essay på ämnet "Equal opportunities". Jag fick VG+ på den och är jättenöjd! Det verkar som att jag slutar på ett VG i betyg där, och det är jag helt okej nöjd med.

Det är en vecka kvar tills Barcelona. Gissa om jag längtar jättemycket! Och det är så kul allting just nu. Hela den här veckan blir toppen, nästa också och även veckan efter den, för då är det sista vecka i skolan. Det blir lite vemodigt också såklart. Här är mina toppstunder som jag ser fram emot den här veckan: imorgon - mina kläder från Gina kommer, samt ett avgörande muntligt franskatest, onsdag - franska, klassmiddag och så kanske min studentklänning kommer på posten, torsdag - sånglektion, projektarbetssnack, teaterföreställning med Kim, fredag - förberedelser inför balen och Barcelona, lördag - BAL, söndag - Mors dag i stugan tillsammans med kusinerna. Ååhhh, jag längtar till allt!

Idag sökte jag förövrigt ett extra sommarjobb. Jag återkommer med vad det är och hur det går så fort jag vet något, men nu ska jag krypa ner i sängen och läsa.

STUDENTKLÄNNING, CHECK!



Jag vann auktionen på Tradera precis! Nu har jag alltså en studentklänning. Eller, jag ska väl inte säga för mycket innan jag har fått den. Jag menar, posten kan ju slarva bort den så att den kanske hamnar uppe i Happaranda hos en ensam man som äter gröt. Det vet man ju aldrig. Men rent hypotetiskt har jag min studentklänning fixad nu. 199:- på Tradera - som hittat!


FRÖKEN DUKTIG

Jag känner mig tillfreds med mig själv just nu. Vilken härlig känsla! Jag är nöjd med dagen och med mig själv. Jag har nämligen gjort klart filosofiuppgiften och min engelskauppgift (bokrecensionen), designat min blogg, promenerat, ätit nybakade bullar, bestämt balfrisyr, hört av mig till folk och hittat en superfin studentklänning på Internet som jag eventuellt ska beställa imorgon! Åhh, vilken härlig söndag! Jag som egentligen inte gillar söndagar...

RÖSTA 7:E JUNI!



Jag tycker att alla som får rösta ska gå och göra det den 7:e juni. Det här är vår chans att påverka EU och vår framtid. Se till att göra din röst hörd!

UPPFRÄSCHNING KANSKE?

Nu ska jag nog sätta mig och fila lite på en ny bloggdesign, tänkte jag. Tyvärr är jag ju en person som snabbt tröttnar på saker, och efter drygt två månader känner jag mig mätt på denna. Vi får väl se hur resultatet blir.


VOULEZ-VOUS VOIR MA TOUR EIFFEL?

Jag hittade en väldigt roliga sida där man kan hitta nästan vilken tröja som helst! Jag sökte på "Paris" och hittade massa skönheter som jag inte skulle ha något emot att ha i garderoben. Vad sägs om en tröja med texten: "Enchanté. Mademoiselle, voulez-vous voir ma Tour Eiffel?" eller varför inte: "Those who jump off a bridge in Paris are in Seine". Haha! Klicka in här och kika!


LOVELY


Dessa är beställda från Gina Tricot precis. Jeansleggings 199:- och Parisinspirerat linne 129:-. Mys på det!

GLADIATORDOJJOR



ÄNTLIGEN! 299:- på Eurosko. Nu måste jag ta och måla tånaglarna också.

UPDATE

Så är jag äntligen på blogghumör igen. Dagarna har varit rätt mycket upp och ner den senaste veckan. Nu är det långhelg, fast för mig är det ju ingen skillnad eftersom jag alltid är ledig på torsdagar och fredagar. Tycka vad man vill om långledigt, men jag hade hellre spenderat tid i skolan med mina vänner.

Systeryster kom hem hit i onsdags kväll, och igår åkte vi ut till stugan över dagen. Det var soligt och härligt, så vi solade, grillade och chillade. Bland annat. Fast jag powerwalkade och cyklade en lång sväng också. Andreas kom dit på eftermiddagen, så nu är han och Anna kvar i stugan över helgen.

Bonde söker fru startade igång igår med en presentation av bönderna. Åh, det är så mysigt! Och han den näst sista bonden verkar ju vara hur charmig som helst. Fast jag ska inte skriva ett brev till honom. Han lär säkert få tillräckligt med brev ändå.

Nu ska jag pallra mig in till stan en sväng för att kika runt lite. Sedan blir det att skriva klart filosofiartikeln som ska vara klar idag. Habbe har ju skickat lite feedback till mig, så det är bara att sätta igång sen.

JAG ♥ HIPPIE STYLE





Kan det bli snyggare? Jag är såld.

HJÄRTA SERIE



Tacka vettja min Sex and the City-box. Vad skulle jag göra utan den?

SYSTER DYSTER

Det är inte ofta som jag har såna här deppdagar, men idag har jag det. Jag har smått panik över en grej, och jag vet inte vad jag ska göra för att lösa det. Det påverkar mig något enormt och jag vet inte hur jag ska ändra på det. Det är den största anledningen till varför jag mår som jag gör just nu, men andra faktorer så som halsont, frossa och regnväder gör ju inte saken bättre. Jag försöker i alla fall så gott det går att tänka som Blondinbella: Tillåt dig själv att vara nere! Jag tror det är viktigt att faktiskt göra det och inte bara springa på som vanligt. Risken är ju att de undantryckta känslorna gör att det blir ännu jobbigare nästa gång det är dags för lite deppighet.

Jag är i alla fall grymt tacksam över att jag har mina vänner omkring mig som alltid får mig att skratta, oavsett om jag vill eller inte. Love på er!


DOPP1



Årets första dopp är avklarat. Yes. Det var inte skönt, men det behövdes göras, hah.

STUPID SUNDAY SONG







Salut, nu är jag hemma igen. Helgen har varit rätt så bra, framförallt denna söndag. Jag som vanligtvis hatar söndagar. Igår åt vi tacos i soffan framför brasan & tv:n och sedan poppade vi popcorn till Eurovision Song Contest. Malena var skitbra, men slutade på 20:e eller 21:e plats någonting. Norge vann ju med sin lite småroliga låt. Trevligt! Dock saknade jag Sebastien Tellier i år. Han hade behövt få Frankrike att bjuda lite mer på sig själva. :]

Idag har det varit jättehärligt väder, så jag tog med mig min poesi & en filt och promenerade ner till Badbergen. Där satte jag mig, alldeles ensam, och läste, läste och läste. Mysigt.


JAG DRAR IVÄG



Jag åker till stugan idag och stannar över tills imorgon. Därav inget mer bloggande från mig idag. Ha en riktigt najs helg!

MATTEPROV, SOL I GRÄSET OCH BÅTTUR





Jag hade nationellt prov i matte C idag, och det gick bättre än väntat. Det blev ett starkt G tillsist och nu är kursen avslutad. Det känns bra!

Efter provet åt Ulfie och jag i matsalen innan vi lade oss och solade i gräset nedanför kyrkan. Det var härligt!

När jag kom hem åkte pappa och jag ut med båten. Det var premiärturen för mig, och det var kul. Jag hade gjort baguetter som vi åt i båten innan vi åkte iväg. En bra dag helt enkelt!

POÉSIE EN FRANÇAIS



Poesi på franska. Från Love.

SUNGLASSES



Jag fick supersnygga solbrillor av Feffelicia idag. De är invigda och omtyckta. Merci beaucoup, chérie!

ÖSTRA AKADEMIN 2009


BRUNO K. ÖIJER


MYSKOFTA



Jag provade en studentklänning på Lindex efter skolan, men den var inte speciell på något sätt. Istället hittade jag den här myskoftan. Jag har velat ha en sån länge, och nu har jag den. 99:- på Lindex - som hittat! Dessutom skänkte jag en krona till Röda Korset.

FRANSKA SANDALER



Idag hade jag på mig mina sandaler från Paris. De är sköna och fina, och jag älskar dem! När jag åker till Barcelona i juni tänker jag dock kika efter ett par gladiatorsandaler. De är så snygga!

Dagen har varit bra, solig och fin. Franskan gick rätt så hyffsat tycker jag, och på hemvägen pratade jag med Natti i en timme. Ikväll borde jag nog plugga lite matte, men jag vet inte. We'll see.


IGGY & JANIS



Lånade skivor från Visbiblioteket. Just nu lyssnar jag på Janis Joplin. Vackra kvinna!

DET FÖRLORADE ORDET



Jag har fått låna den här boken av Love. Det blir introduktionen till min nya, poetiska sida. Det förlorade ordet av Bruno K. Öijer.

VISCAFÉ



Viscaféet här i stan är faktiskt väldigt mysigt. Förra gången drog jag med mig Erika dit, och ikväll var det Ulf som fick den ärofyllda uppgiften. Det var dock inte riktigt lika högklassigt ikväll som det brukar vara, men det var bra ändå!

Nu tittar jag lite halvt på Eurovision Song Contest. Malena var superbra med det svenska bidraget. Jag tror på henne!

STALL1




Jag hade fått för mig att det var mors dag idag, så i morse när jag hade ätit min helgfrukost hämtade jag paketet som jag skulle ge till mamma. Hon frågade varför hon fick ett paket, och jag bara: Grattis på mors dag!

Tydligen så är det i Danmark som man firar mammorna idag. Det där med att läsa det finstilta är kanske inte riktigt min grej.

VÄSTERVIK PÅ KVÄLLEN



POPPARE



Jag ser ut som en riktig poppare på bilden. Mysigt. För övrigt diggar jag dessa glasögon, men tror inte att jag kommer välja dem i slutändan.

Det blev lite pizzahäng på Acapulco tillsammans med Ulf, Kim och Marcus ikväll. Det var trevligt. Sedan skulle jag egentligen ha dragit vidare till Åsa som fyller 19 idag och därför hade fest, men det blev inte så. Lite synd faktiskt.

Nu ska jag leta studentklänning på internet. Det börjar ju dra ihop sig! Kanske blir det lite mysigt kvällssnack med min holländare också.

GODSAKER



Mums! Mami bakade supergoda chokladkakeliknande godsaker som smälte i munnen. Det kan inte bli bättre! Dessutom var hon och jag på stan förut för att prova ut ett par nya glasögon till mig. Jag hittade fem par som är mer eller mindre aktuella. Tror det kan bli bra det här. Bilder kanske dyker upp senare, vi får se. :]

HOTELLBOKNING, CHECK


Mami & jag har bokat hotellet i Barcelona nu ikväll. Såhär ser det ut på bild, och förhoppningsvis är det inte alldeles olikt i verkligheten.



J'AIME LE FRANÇAIS

Min dag har varit riktigt härligt najs. Den började med en påse grönt citruste (som jag snodde från Regionskommittén i Bryssel), sedan till skolan för att prova den färdiga studentmössan, sånglektion, lunch, sällskapa med Love, franska och småprat.

Angående myssera. Det har tydligen blivit ett jäkligt störigt fel. De hade slut på de blå programbanden, så alla samhällseleverna runt om i Sverige får en ny mössa. Vilket slöseri! Mössorna var klara, men bara för att det fattades band på dem så får vi nya den 25:e. Min var i alla fall jättefin.

Jag gjorde Love sällskap på lunchen och sedan gick vi till skolan och hade franska, blandat med lite svenskt småprat. Vi umgicks flera timmar innan jag var tvungen att dra mig hemåt. Nu sitter jag och väntar på den utlovade franska poesin som han skulle skicka över, så vi får väl se när den dyker upp. Min franska går dessutom helt åt rätt håll. Jag gillart!

LARS KRISTERZ



Kolla in sångarens bensväng på 2.13!
Texten har varit ett av våra stående skämt under Brysselresan, och liksom - kan man bli annat än glad?
Glöm inte att kolla med HQ, man får ut mer av det!

HUMOR PÅ LÅG NIVÅ - JA TACK



Del 1 av 31983. Haha, jag vet att det är tråkigt, men det räcker för mig. Jag skrattar.

BAGUETTE ♥



Jag tänkte bara ge ett litet mattips såhär denna underbara eftermiddag. En nyvärmd baguette med smält brieost. Fantastiskt gott!

KOOLISH SKOOLISH



Trots att jag befinner mig i Sverige har det faktiskt varit en rätt okej dag. Det var kul och skönt att träffa folket igen; typ Ulfie, Ådet och Habbe. Alla längtar mer eller mindre tillbaka till resan. Åhhh, för en vecka sedan var vi där! Underbara tid - kom tillbaka!

Idag hade jag på mig min nya tröja från Lager 157. Den var skön och fin, jag älskar kläder som inte sitter åt, utan bara hänger där, men ändå ser snygga ut. Tightsen är från Lindex, och de är helt söndertrasade. Dags att införskaffa sig ett par nya snart? Tyvärr är jag dock väldigt seg när det kommer till sådana saker.

Nu ska jag göra ett pluggschema och såklart följa det. Ciao!

LAGER 157



Dagen har varit fruktansvärt seg. Jag är trött, trött och åter trött, plus att jag längtar tillbaka till Bruxelles. Massvis. Men i alla fall. Jag bestämde mig för att göra något åt saken och drog med mamma till Lager 157. Där inhandlades det en rosa sjal för 60 kronor och en korallröd oversizetröja för 150. Jag tror jag ska behålla dessa, men ska prova ordentligt imorgon.


SAKNAR, TÄNKER OCH KÄNNER



Jag har mängder av roliga Brysselbilder från resan, och jag önskar verkligen att jag skulle kunnat lägga upp alla här. Jag förstår inte hur resan kunde bli så fantastiskt klockren, men det blev den. Habbe sa till och med att det här var hans bästa Brysselresa, och då måste man tänka på att han har gjort flertalet resor dit med olika samhällsklasser. Sicken ära!

Jag saknade Feffelicia och Ådet vid min sida under natten, och jag saknar dem nog ännu lite mera ikväll. :(

Hur som haver, jag träffade Ulfie en stund på stan. Det var skönt att få prata med en någorlunda vettig person. Vi hade kul; pratade, drack vatten (väldigt underskattat och hiskeligt roligt!) och besökte Hemköp. Jag är glad att jag har honom. :]

MITT BRYSSEL I BILDER











Det suger att vara hemma igen. Nu ska jag sova, vilket jag inte har gjort på länge, och imorgon ska jag försöka sammanfatta åtminstone några delar av denna underbara resa här på bloggen. Och förresten; jag måste ringa Carina, får inte glömma det. Ha!

RSS 2.0